Geweldige superheldenfilm X-Men: First Class zaterdag te zien op Veronica

Geweldige superheldenfilm X-Men: First Class zaterdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Met de films X-Men: The Last Stand (2006) en X-Men Origins: Wolverine (2009) raakt de X-Men-franchise een beetje in het slop, maar gelukkig was regisseur Matthew Vaughn er om de filmserie daar weer uit te trekken met X-Men: First Class. Deze film is zaterdag te zien op Veronica en je kunt X-Men: First Class streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Mutanten Charles Xavier en Erik Lensherr ontdekken in de jaren zestig voor het eerst het bestaan van hun bijzondere krachten. De twee worden goede vrienden en merken in de loop der tijd dat er meer soortgenoten zijn, waarvan een aantal de zijde van mutant en wetenschapper dr. Sebastian Shaw kiest. Shaw is eropuit om een Derde Wereldoorlog te ontketenen, waarmee hij de mensheid weg wil vagen. De CIA leert van het bestaan van deze plannen en roept de hulp in van Xavier en zijn medemutanten om deze vernietigende plannen te dwarsbomen.

Terug in de tijd
De makers van de X-Men-franchise maakten een verstandige keuze voor de film First Class: ze gingen terug in de tijd, om te onthullen hoe bepaalde dingen zijn ontstaan. Hoe veranderde Erik Lensherr bijvoorbeeld in Xaviers verbitterde aartsvijand Magneto? Voor deze film werd een blik met fantastische, frisse en jonge acteurs opengetrokken om de iconische rollen te vertolken. Zo zien we onder anderen James McAvoy, Michael Fassbender, Rose Byrne, Jennifer Lawrence en January Jones voor het eerst in de franchise. En die frisse bries was precies wat de X-Men nodig hadden.

X-Men: First Class (2011) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zaterdag 13 juni om 20.00 uur te zien op Veronica.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Geweldige superheldenfilm X-Men: First Class zaterdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier