Vanavond in Veronica Inside: excuses Johan Derksen of meer olie op het vuur?

Vanavond in Veronica Inside: excuses Johan Derksen of meer olie op het vuur?
Derksen al week lang onder vuur vanwege Zwarte Piet-opmerking over Akwasi

Kijktip :

Het was hét gesprek van de gehele afgelopen week: is Johan Derksen een racist of niet? Voor- en tegenstanders van de voetbalanalyticus spraken zich uit en en de hashtag #teamJohanDerksen was zelfs trending op Twitter. Tot nu toe reageerden de mannen van Veronica Inside niet echt op de ontstane ophef. Maandagavond komt daar echter verandering in.

Excuses Derksen?
Dan gaan de heren namelijk in op alle aantijgingen aan het adres van Derksen. Het voetbalprogramma, dat vanaf 20:30 uur te zien is op Veronica, zal daardoor vanavond ongetwijfeld hogere kijkcijfers gaan scoren dan vorige week. Wat dat betreft komen sommige adverteerders, die de afgelopen week hun biezen pakten, bedrogen uit. De grote vraag is: zal Johan zijn excuses gaan aanbieden? Uit het verleden blijkt dat zijn tegenstanders daar niet teveel op moeten rekenen. De kans is echter wel aanwezig dat hij zich nogmaals zal uitspreken tegen racisme, iets wat hij in de uitzending van vorige week overigens ook al deed. Daar was echter niet veel aandacht voor in de media, het ging vooral over een 'grappende' opmerking van Derksen, die rapper Akwasi met Zwarte Piet vergeleek.

Anouk en Arie Boomsma woest
Het land leek vervolgens te klein. Beroepsactivisten op dit gebied als Anouk, Glennis Grace en Arie Boomsma werden woest en riepen adverteerders van het programma op om te stoppen met het 'financieren' van de uitspraken van Derksen. Die actie werd vervolgens ook weer door velen, waaronder Angela de Jong, veroordeeld. Adverteerders zouden zich immers niet bezig moeten houden met de inhoud van een programma.

Al vaker ophef
Het is overigens niet voor het eerst dat de mannen van het voetbalprogramma het hele land bezig houden en dat is nu juist voor een deel ook het succes van de formule. Opmerkingen over de homogemeenschap, kritiek op de programma's van Ellie Lust en Yolanthe Cabau & Sylvie Meis die regelmatig gefileerd worden: het zorgt geregeld voor commotie. En dan hebben we het nog niet eens over de interne ruzies die ooit al bijna tot de ondergang van het programma leidden. Maar de kijker smult ervan en werd door John de Mol zelfs enige tijd beloond met extra lange uitzendingen. En ook gedurende het 'coronaseizoen' deden de mannen het goed, waardoor ze langer door mogen gaan.

Kwade wil?
Vermoedelijk komen Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen ook deze rel wel weer te boven. Wie de uitzendingen in zijn geheel bekijkt ziet namelijk dat gemaakte opmerkingen niet altijd even handig zijn, maar van kwade wil lijkt meestal toch echt geen opzet. En om de heren nu meteen homofoob en racistisch te noemen gaat wellicht ook wat ver. Maar wat Derksen vanavond gaat zeggen zal vermoedelijk de gemoederen nog wel even bezig gaan houden.

Veronica Inside is elke maandag om 20.30 uur te zien op Veronica. Je kunt elke aflevering van Veronica Inside terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV