Ontroerend en rauw homodrama God's Own Country vrijdag te zien op NPO 3

Ontroerend en rauw homodrama God's Own Country vrijdag te zien op NPO 3
In het kader van de Pride-week

Kijktip :

Op vrijdag 31 juli is de film God's Own Country op NPO 3 te zien. Een schapenboer leert wat liefde is in dit ruige, maar enorm aangrijpende homodrama, dat ook wel de Britse Brokeback Mountain wordt genoemd - en dat is niet helemaal onterecht.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Na de beroerte van zijn vader runt Johnny Saxby de familieboerderij. Hij werkt hard en woont samen met zijn norse vader en oma op de boerderij. Om te ontsnappen aan het dagelijks leven drinkt Johnny veel en heeft hij in zijn veewagen one night stands met onbekende jongens. Wanneer de Roemeense seizoenarbeider Gheorghe Johnny komt helpen bij het lammeren van de schapen verandert het leven van Johnny langzaam maar zeker.

Actrice Gemma Jones in de film 'God's Own Country'

Josh O'Connor
God's Own Country is een krachtige, zintuiglijke film met prachtig spel. Vooral Josh O'Connor (ook verbluffend goed in de film Hope Gap en binnenkort weer in de Nederlandse bioscopen te zien) is verpletterend als de gekwelde en verbitterde John, die langzaam maar zeker van zichzelf en zijn leven leert te houden. De film speelt zich af op het ruige platteland van West-Yorkshire (dat mooie plaatjes oplevert) en bevat ook sterke rollen van Alec Secareanu, Gemma Jones en Ian Hart. Het is een film die steeds meer betovert, maar die niet geschikt is voor tere zielen (harde en heftige beelden). Een dikke aanrader.

De film God's Own Country is op vrijdag 31 juli 2020 om 22.30 uur te zien op NPO 3. Genre: drama. Tijdsduur: 105 minuten. IMDb-score: 7,7.

Bekijk ook

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Ontroerend en rauw homodrama God's Own Country vrijdag te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen