IDFA-documentaire One Child Nation gemist? Bekijk hier de hele uitzending

IDFA-documentaire One Child Nation gemist? Bekijk hier de hele uitzending

IDFA-documentaire One Child Nation gemist? Bekijk hier de hele uitzending De eenkindpolitiek in China, de extreme bevolkingsbeperkende maatregel waardoor echtparen niet meer dan één kind mochten krijgen, is in 2015 afgeschaft, maar de verwerking van de wrede manier waarop die maatregel werd gehandhaafd begint nu pas. SchokkendDocumentairemakers Nanfu Wang en Jialing Zhang onderzoeken de gevolgen van dit verwoestende, sociale experiment en ze ontdekken de ene schokkende mensenrechtenschending na de andere: baby's die te vondeling worden gelegd, gedwongen sterilisatie, abortussen en zelfs ontvoeringen door de regering. Eigen ervaringenWang graaft ook dapper in haar persoonlijke leven en verweeft haar eigen ervaringen als jonge moeder en de verhalen van haar familieleden met oud propagandamateriaal en getuigenissen van zowel slachtoffers als daders. Zo ontstaat een onthullend en indringend beeld van deze angstaanjagende, unieke periode in de menselijke beschaving. Ruben Terlou over Chinese Dromen: "Kinderen in China zijn sociale verzekering" Bekijk deze video » Chinese Dromen: Ruben Terlou bezoekt kruipwedstrijd baby’s Bekijk deze video »
Uitzending :
2Doc IDFA Primeur: One Child Nation

De eenkindpolitiek in China, de extreme bevolkingsbeperkende maatregel waardoor echtparen niet meer dan één kind mochten krijgen, is in 2015 afgeschaft, maar de verwerking van de wrede manier waarop die maatregel werd gehandhaafd begint nu pas.

Schokkend
Documentairemakers Nanfu Wang en Jialing Zhang onderzoeken de gevolgen van dit verwoestende, sociale experiment en ze ontdekken de ene schokkende mensenrechtenschending na de andere: baby's die te vondeling worden gelegd, gedwongen sterilisatie, abortussen en zelfs ontvoeringen door de regering.

Eigen ervaringen
Wang graaft ook dapper in haar persoonlijke leven en verweeft haar eigen ervaringen als jonge moeder en de verhalen van haar familieleden met oud propagandamateriaal en getuigenissen van zowel slachtoffers als daders. Zo ontstaat een onthullend en indringend beeld van deze angstaanjagende, unieke periode in de menselijke beschaving.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 2Doc IDFA Primeur: One Child Nation of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV