2Doc: Weerzien in Pristina gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Weerzien in Pristina gemist? Bekijk hier de hele uitzending

2Doc: Weerzien in Pristina gemist? Bekijk hier de hele uitzending Eind jaren negentig deden programmamakers Hans Hermans en Martin Maat verslag van de oorlog in Kosovo. Nu gaan ze terug, op zoek naar de hoofdpersonen uit de reportages van toen. Het resultaat is een indringende documentaire over verdriet, veerkracht, diepe littekens door het verlies van dierbaren, maar ook over liefde in tijden van oorlog. Grote indrukDe persoonlijke verhalen van de mensen op de vlucht die Hans en Martin destijds optekenden, maakten grote indruk op hen en hebben hen nooit meer losgelaten. Twintig jaar later besluiten zij terug te keren naar Pristina, de hoofdstad van Kosovo. De makers laten beelden zien die zij destijds gemaakt hebben en halen herinneringen op. Diepe wondenHet is duidelijk te zien dat het gewelddadige conflict diepe wonden heeft geslagen in de levens van de mensen die nog dagelijks terugdenken aan de dierbaren die zij hebben verloren. Maar dat er ondanks alles ruimte is voor hoop, houvast en gastvrijheid.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.

Eind jaren negentig deden programmamakers Hans Hermans en Martin Maat verslag van de oorlog in Kosovo. Nu gaan ze terug, op zoek naar de hoofdpersonen uit de reportages van toen. Het resultaat is een indringende documentaire over verdriet, veerkracht, diepe littekens door het verlies van dierbaren, maar ook over liefde in tijden van oorlog.

Grote indruk
De persoonlijke verhalen van de mensen op de vlucht die Hans en Martin destijds optekenden, maakten grote indruk op hen en hebben hen nooit meer losgelaten. Twintig jaar later besluiten zij terug te keren naar Pristina, de hoofdstad van Kosovo. De makers laten beelden zien die zij destijds gemaakt hebben en halen herinneringen op.

Diepe wonden
Het is duidelijk te zien dat het gewelddadige conflict diepe wonden heeft geslagen in de levens van de mensen die nog dagelijks terugdenken aan de dierbaren die zij hebben verloren. Maar dat er ondanks alles ruimte is voor hoop, houvast en gastvrijheid.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op 2Doc: Weerzien in Pristina gemist? Bekijk hier de hele uitzending of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV