Zembla over Haagse bijbaantjes gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Haagse bijbaantjes gemist? Bekijk hier de hele uitzending

Zembla over Haagse bijbaantjes gemist? Bekijk hier de hele uitzending Zembla onderzoekt in deze aflevering hoe goed het toezicht op onze volksvertegenwoordigers is. Er worden veel fouten gemaakt als het gaat om bijbanen en nevenfuncties. CorruptieDie mogen Tweede Kamerleden naast hun politieke werk hebben. Ze mogen er zelfs geld mee verdienen, maar ze moeten het wel eerlijk melden. Zo moeten belangenverstrengeling en corruptie worden voorkomen. Zembla checkte de meldingen van alle 150 parlementariërs en vond een groot aantal missers. Hotelkamers verhurenHet register nevenactiviteiten blijkt allesbehalve compleet. Politici runnen bedrijven en besturen stichtingen, die ze niet opgeven. Van links tot rechts verdienen ze geld naast hun Kamersalaris en maken ze dat niet openbaar. En ze verhuren luxe hotelkamers, bedrijfspanden en winkels, zonder het te melden.
Uitzending :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de uitzending hier op NPO.
TIP: Kijk deze aflevering zonder reclame terug op NLZIET. De eerste 14 dagen gratis. Klik hier.

Zembla onderzoekt in deze aflevering hoe goed het toezicht op onze volksvertegenwoordigers is. Er worden veel fouten gemaakt als het gaat om bijbanen en nevenfuncties.

Corruptie
Die mogen Tweede Kamerleden naast hun politieke werk hebben. Ze mogen er zelfs geld mee verdienen, maar ze moeten het wel eerlijk melden. Zo moeten belangenverstrengeling en corruptie worden voorkomen. Zembla checkte de meldingen van alle 150 parlementariërs en vond een groot aantal missers.

Hotelkamers verhuren
Het register nevenactiviteiten blijkt allesbehalve compleet. Politici runnen bedrijven en besturen stichtingen, die ze niet opgeven. Van links tot rechts verdienen ze geld naast hun Kamersalaris en maken ze dat niet openbaar. En ze verhuren luxe hotelkamers, bedrijfspanden en winkels, zonder het te melden.

Bekijk hier alle video's en artikelen van Zembla

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV