Efteling-gasten over kritiek op 'racistische' attractie Monsieur Cannibale: "Vergezocht"

Efteling-gasten over kritiek op 'racistische' attractie Monsieur Cannibale: "Vergezocht"

Pretpark De Efteling gaat de omstreden attractie Monsieur Cannibale aanpassen. De attractie met de ronddraaiende kookpotten krijgt een Sindbad de Zeeman-thema, uit de verhalen van 1001 Nacht. De karikatuur die nu nog op de attractie te zien is zou racistisch zijn. "Over de attractie werd al jaren geklaagd, omdat het een problematische, racistische karikatuur zou zijn", meldt De Telegraaf. Bekijk de attractie en de reacties op de kritiek die het krijgt in de HvN-video hieronder.

Lees verder onder de video.

<em>Efteling</em>-gasten over kritiek op 'racistische' attractie <em>Monsieur Cannibale</em>: &quot;Vergezocht&quot; Pretpark De Efteling gaat de omstreden attractie Monsieur Cannibale aanpassen. De attractie met de ronddraaiende kookpotten krijgt een Sindbad de Zeeman-thema, uit de verhalen van 1001 Nacht. De karikatuur die nu nog op de attractie te zien is zou racistisch zijn. "Over de attractie werd al jaren geklaagd, omdat het een problematische, racistische karikatuur zou zijn", meldt De Telegraaf. Bekijk de attractie en de reacties op de kritiek die het krijgt in de HvN-video hieronder. Lees verder onder de video. "De kinderen hebben plezier"In de video worden meerdere bezoekers van De Efteling gevraagd wat ze van de attractie en karikatuur vinden: "Van mij hoeft het niet. Ik vind het onzin", zegt een jongen. Een ander laat weten: "Ik vind het ver gezocht. Kijk naar het plezier wat de kinderen hebben." De woordvoerder van De Efteling geeft aan dat ze met de tijd mee willen gaan en dat ze de attractie zullen veranderen. Bekijk ook OG3NE brengt kerst bij je thuis: live vanuit De Efteling (video) Bekijk deze video » Olcay Gulsen op vakantie zonder Ruud de Wild: "Tijdelijk buiten bereik" (video) Bekijk deze video »
Nieuws :
Werkt de video hierboven niet? Bekijk de video hier bij KIJK.

"De kinderen hebben plezier"
In de video worden meerdere bezoekers van De Efteling gevraagd wat ze van de attractie en karikatuur vinden: "Van mij hoeft het niet. Ik vind het onzin", zegt een jongen. Een ander laat weten: "Ik vind het ver gezocht. Kijk naar het plezier wat de kinderen hebben." De woordvoerder van De Efteling geeft aan dat ze met de tijd mee willen gaan en dat ze de attractie zullen veranderen.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Efteling-gasten over kritiek op 'racistische' attractie Monsieur Cannibale: "Vergezocht" of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier