Video: fact-checker Brecht Castel in Op1 over het zelf controleren van beelden

Video: fact-checker Brecht Castel in Op1 over het zelf controleren van beelden

Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van vrijdag 8 april. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv.

Video: fact-checker Brecht Castel in <em>Op1</em> over het zelf controleren van beelden Hieronder zie je een fragment uit de uitzending van Op1 van vrijdag 8 april. Je kunt ook de hele uitzending van Op1 terugkijken via Gids.tv. Het gezegde 'In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste' is nog altijd relevant, zo bleek kortgeleden in Boetsja. Daar werd met behulp van video- en satellietbeelden bewezen dat gedode burgers al weken op straat lagen, in tegenstelling tot wat Rusland beweerde. Brecht Castel is fact-checker bij KNACK en krijgt elke dag honderden van dit soort beelden toegestuurd. Hij vertelde in Op1 wat je kan doen om zelf je beelden te factchecken. Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.
Talkshow :
Video: fact-checker Brecht Castel in Op1 over het zelf controleren van beelden

Het gezegde 'In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste' is nog altijd relevant, zo bleek kortgeleden in Boetsja. Daar werd met behulp van video- en satellietbeelden bewezen dat gedode burgers al weken op straat lagen, in tegenstelling tot wat Rusland beweerde. Brecht Castel is fact-checker bij KNACK en krijgt elke dag honderden van dit soort beelden toegestuurd. Hij vertelde in Op1 wat je kan doen om zelf je beelden te factchecken.

Bekijk het fragment van Op1 hierboven. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Video: fact-checker Brecht Castel in Op1 over het zelf controleren van beelden of klik hier als je dit een leuke video vindt:Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV