Volledige toespraak: Boris Johnson treedt af als premier van Groot-Brittannië

Volledige toespraak: Boris Johnson treedt af als premier van Groot-Brittannië

Donderdag 7 juli 2022 om 16:17

De Britse premier Boris Johnson stapt definitief op als premier van Groot-Brittannië. Dat maakte hij donderdagmiddag bekend op een persconferentie. Door de aanhoudende druk van zijn eigen partij en een leegloop van het kabinet zag de Britse premier geen andere oplossing meer.

Tekst gaat verder onder de video.

Volledige toespraak: <em>Boris Johnson</em> treedt af als premier van <em>Groot-Brittannië</em> De Britse premier Boris Johnson stapt definitief op als premier van Groot-Brittannië. Dat maakte hij donderdagmiddag bekend op een persconferentie. Door de aanhoudende druk van zijn eigen partij en een leegloop van het kabinet zag de Britse premier geen andere oplossing meer. Tekst gaat verder onder de video. Persconferentie"Het is duidelijk dat de conservatieve partij een nieuwe leider, en daarmee een nieuwe premier wil", aldus Boris Johnson. De premier vertelt tijdens de persconferentie dat hij partijgenoten de tijd geeft om te kiezen wie zijn opvolger moet worden en wil aanblijven tot diegene kan worden aangesteld. Bekijk de video van Sky News hierboven. Bekijk ook Verlies in vertrouwen Boris Johnson: twee ministers stappen op (video) Bekijk deze video » RTL Nieuws: hoogte- en dieptepunten uit carrière Boris Johnson Bekijk deze video »
Nieuws :
Volledige toespraak: Boris Johnson treedt af als premier van Groot-Brittannië

Persconferentie
"Het is duidelijk dat de conservatieve partij een nieuwe leider, en daarmee een nieuwe premier wil", aldus Boris Johnson. De premier vertelt tijdens de persconferentie dat hij partijgenoten de tijd geeft om te kiezen wie zijn opvolger moet worden en wil aanblijven tot diegene kan worden aangesteld.

Bekijk de video van Sky News hierboven.

Actuele video's

Meer actuele video's