Zoon van Toon Hermans, Maurice Hermans, op 74-jarige leeftijd overleden

Zoon van Toon Hermans, Maurice Hermans, op 74-jarige leeftijd overleden

Zoon van Toon Hermans, <em>Maurice Hermans</em>, op 74-jarige leeftijd overleden Bekijk hierboven: Maurice Hermans- De wereld gaat veranderen Maurice Hermans, de zoon van Toon Hermans, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Vorige maand werd bekend dat de zanger en theatermaker per direct stopte met optreden, nadat hij een ernstige bacterie had opgelopen. Zoon en zangerMaurice was de tweede zoon van legende Toon Hermans. Hij maakte zijn vaders carrière van dichtbij mee, mede doordat hij de manager van zijn vader was van 1971 tot 1991. Maurice maakte in 1974 zelf zijn debuut als zanger en dichter in een show van zijn vader. Hij stond regelmatig als 'aangever' op het podium. Ook maakte hij licht- en geluidsontwerpen voor zijn vader en regisseerde hij voorstellingen. Stichting Toon HermansIn de jaren negentig werkte Hermans nog een tijd voor Joop van den Ende. Na de dood van zijn vader werd hij creatief directeur binnen de Stichting Toon Hermans, die zich ten doel stelt het culturele erfgoed van Toon Hermans te bewaren en waar nodig te exploiteren. Vanaf 2017 startte hij Maurice Hermans Producties. ZiekteVorige maand gaf Hermans aan ziek te zijn en lag toen al een tijd in het AMC in Amsterdam. Hij groette zijn fans in een laatste bericht op Facebook: "Het was mij een waar genoegen om nog zo lang na mijn vaders overlijden, mijn vader te hebben doen voortleven in de harten van zovele Nederlanders en Vlamingen", schreef Hermans. Maurice Hermans laat zijn vrouw, drie kinderen en vier kleinkinderen na. Hij is 74 jaar geworden. Bekijk ook René van der Gijp mist Willibrord Frequin: 'Ik denk elke dag aan hem' (video) Bekijk deze video » Zien: Rob de Nijs nog steeds stabiel, musical over zangers leven onderweg Bekijk deze video » Video: Vader John de Bever overleden maar John treedt gewoon op Bekijk deze video » Hart van Nederland: drie aanhoudingen na overlijden man (28) in Alphen (video) Bekijk deze video » HEFTIG: 'dode' vrouw ontwaakt op eigen begrafenis, zoon hoorde gebonk op deksel kist (video) Bekijk deze video » Mysterieuze dood in Vlissingen: Politie start onderzoek naar onverwacht overlijden Bekijk deze video »
Nieuws :
Zoon van Toon Hermans, Maurice Hermans, op 74-jarige leeftijd overleden
Donderdag 22 juni 2023 om 18:57

Bekijk hierboven: Maurice Hermans- De wereld gaat veranderen

Maurice Hermans, de zoon van Toon Hermans, is dinsdag op 74-jarige leeftijd overleden. Vorige maand werd bekend dat de zanger en theatermaker per direct stopte met optreden, nadat hij een ernstige bacterie had opgelopen.

Zoon en zanger
Maurice was de tweede zoon van legende Toon Hermans. Hij maakte zijn vaders carrière van dichtbij mee, mede doordat hij de manager van zijn vader was van 1971 tot 1991. Maurice maakte in 1974 zelf zijn debuut als zanger en dichter in een show van zijn vader. Hij stond regelmatig als 'aangever' op het podium. Ook maakte hij licht- en geluidsontwerpen voor zijn vader en regisseerde hij voorstellingen.

Stichting Toon Hermans
In de jaren negentig werkte Hermans nog een tijd voor Joop van den Ende. Na de dood van zijn vader werd hij creatief directeur binnen de Stichting Toon Hermans, die zich ten doel stelt het culturele erfgoed van Toon Hermans te bewaren en waar nodig te exploiteren. Vanaf 2017 startte hij Maurice Hermans Producties.

Ziekte
Vorige maand gaf Hermans aan ziek te zijn en lag toen al een tijd in het AMC in Amsterdam. Hij groette zijn fans in een laatste bericht op Facebook: "Het was mij een waar genoegen om nog zo lang na mijn vaders overlijden, mijn vader te hebben doen voortleven in de harten van zovele Nederlanders en Vlamingen", schreef Hermans. Maurice Hermans laat zijn vrouw, drie kinderen en vier kleinkinderen na. Hij is 74 jaar geworden.

Actuele video's

Meer actuele video's