Politie vertelt in Misdaadcollege over de Utrechtse serieverkrachter

Politie vertelt in Misdaadcollege over de Utrechtse serieverkrachter

Tussen 1995 en 2001 vonden in Utrecht een aantal gewelddadige verkrachtingen en pogingen tot verkrachting plaats. De dader was lange tijd spoorloos, maar in 2014 kon hij na een fietsendiefstal via DNA-materiaal worden opgespoord.

Zaak-Heidepark
De zaak kreeg de onderzoeksnaam Heidepark en op een zeker moment werkten er zeker tweehonderd agenten mee. In totaal kostte het onderzoek naar de serieverkrachter, een man die vrouwen bedreigde met een mes en zelfs iemand vastgebonden aan een boom achterliet, meer dan tien miljoen euro. Dader Gerard T. werd veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf.

Koepelgevangenis
Vanuit de koepelgevangenis in Arnhem vertellen de betrokken medewerkers van politie en justitie hoe ze uiteindelijk de dader op het spoor kwamen en hoe de zaak werd opgelost. Presentator Rick Nieman voelt ze aan de tand over het onderzoek.

Misdaadcollege is dinsdag 18 juni om 21.30 uur voor het laatst te zien op NPO 1. Bekijk hieronder de eerste beelden van de uitzending van morgen.

Politie vertelt in <em>Misdaadcollege</em> over de <em>Utrechtse serieverkrachter</em> Tussen 1995 en 2001 vonden in Utrecht een aantal gewelddadige verkrachtingen en pogingen tot verkrachting plaats. De dader was lange tijd spoorloos, maar in 2014 kon hij na een fietsendiefstal via DNA-materiaal worden opgespoord. Zaak-HeideparkDe zaak kreeg de onderzoeksnaam Heidepark en op een zeker moment werkten er zeker tweehonderd agenten mee. In totaal kostte het onderzoek naar de serieverkrachter, een man die vrouwen bedreigde met een mes en zelfs iemand vastgebonden aan een boom achterliet, meer dan tien miljoen euro. Dader Gerard T. werd veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf. Eerste delict in nieuw programma Misdaadcollege: de Groningse Jumbo-afperser Bekijk deze video » KoepelgevangenisVanuit de koepelgevangenis in Arnhem vertellen de betrokken medewerkers van politie en justitie hoe ze uiteindelijk de dader op het spoor kwamen en hoe de zaak werd opgelost. Presentator Rick Nieman voelt ze aan de tand over het onderzoek. Misdaadcollege is dinsdag 18 juni om 21.30 uur voor het laatst te zien op NPO 1. Bekijk hieronder de eerste beelden van de uitzending van morgen.
TV :
Politie vertelt in Misdaadcollege over de Utrechtse serieverkrachter
Bekijk hier alle video's en artikelen van Misdaadcollege
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Politie vertelt in Misdaadcollege over de Utrechtse serieverkrachter of klik hier als je dit een leuke video vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV