Vanavond op tv: Nieuw duo Paleis Voor Een Prikkie, start Van Onschatbare Waarde en meer

Vanavond op tv: Nieuw duo Paleis Voor Een Prikkie, start Van Onschatbare Waarde en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 26 augustus

Kijktip :

Vanavond start een nieuw seizoen van Van Onschatbare Waarde. Ook keert Paleis Voor Een Prikkie terug met nieuwe afleveringen, maar Frank en Rogier zijn vervangen voor een ander duo. Verder kun je genieten van documentaires en een spannende film… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 26 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Sciencefictionfilm: The Martian

NET 5
20:30 uur

De sciencefictionfilm The Martian draait om een missie op Mars. Er steekt een fikse storm op en astronaut Mark Watney wordt als vermist opgegeven. Zodoende blijft hij alleen achter nadat zijn collega's zijn vertrokken. Watney heeft slechts beperkte middelen tot zijn beschikking om te overleven en om een manier te vinden aan de Aarde duidelijk te maken dat hij nog leeft.

Terug: Van onschatbare waarde

NPO 1
20:35 uur

Vanavond start een nieuw seizoen van Van Onschatbare Waarde, waarin verkopers van bijzondere en waardevolle spullen de kans om hun object te verkopen. Dionne Stax presenteert het MAX-programma elke woensdag rond 20:30 uur op NPO 1. De verkopers onderhandelen met maximaal vier experts, los van elkaar. Eenmaal een bod geaccepteerd of geweigerd, is er geen weg meer terug. In de eerste aflevering onder andere een keramieken vaas van Theo Colenbrander, door de moeder van Willemie geërfd van professor Ter Veen, een bekende geograaf uit Amsterdam. Sjako, een verwoed verzamelaar van bronzen beelden, probeert een bijzonder exemplaar te verkopen aan één van de experts. Het gaat om een beeld van Willem van Oranje te paard, een kleine versie van het metershoge beeld op het Noordeinde in Den Haag.

Docu: Whitney

NPO 3
21:15 uur

De documentaire Whitney is een intiem portret over Whitney Houtson met openhartige interviews met familie en intimi, archiefmateriaal en veelzeggende familiefilmpjes. Whitney Houston brak meer records in de muziekindustrie dan welke zangeres dan ook. Ze verkocht wereldwijd ruim 200 miljoen albums, was de enige artiest met zeven achtereenvolgende nummer 1-hits in de Amerikaanse hitlijsten en maakte succesvolle uitstapjes naar het witte doek in onder andere de kaskraker The Bodyguard. Zo uitzonderlijk als haar talent ook was, zo roemloos ging haar carrière ten onder aan wispelturig gedrag, schandalen en drugsgebruik, eindigend met haar tragische dood op 48-jarige leeftijd. De openhartige interviews met familie en intimi, het fijne archiefmateriaal en de veelzeggende familiefilmpjes, maken van de documentaire Whitney een intiem en ontroerend portret dat verder gaat dan verhalen die we kennen uit de roddelbladen.

Nieuw: Paleis voor een Prikkie

SBS 6
21:30 uur

Deze week in Paleis voor een Prikkie reizen de nieuwe interieurontwerpers Brian & Peer af naar de Bollenstreek. In Rijnsburg wonen Silvana en Rein samen met hun drie jonge kinderen. Ze schamen zich voor het huidige interieur, maar door hun hoge schulden is er helaas geen geld voor nieuwe meubels. Rein vindt de woonstijl gypsy helemaal het einde en Brian en & Peer weten hier wel raad mee! Lukt het de mannen om met het budget van 250 euro een gypsy paleisje te maken voor deze familie?

Docu: American Dharma

NPO 2
22:05 uur

In American Dharma neemt alt-right-kopstuk Steve Bannon, voormalige hoofdstrateeg van Trumps regering, leider van diens presidentiële campagne en tot voor kort hoogste baas bij de rechts-conservatieve nieuwssite Breitbart News, plaats tegenover filmmaker Errol Morris voor een uitvoerig vraaggesprek. Morris is kritisch, maar vermijdt als interviewer de directe aanval. Errol Morris neemt een aantal van Bannons lievelingsfilms, waaronder Twelve O'Clock High, The Searchers en Chimes at Midnight, als uitgangspunt om Bannon om zijn kijk op de wereld en zijn gevoelens over Trump uit de doeken te laten doen. De film geeft inzicht in hoe Bannon zich vanuit de ‘hardcore Democratische familie’ waarin hij werd geboren ontwikkelde tot alt-right-kopstuk, in de ideeën die hem vormden, en in zijn rol in Trumps verkiezing tot president.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV