Bloedstollende misdaadfilm Training Day zie je zondag op SBS9

Bloedstollende misdaadfilm Training Day zie je zondag op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Denzel Washington loopt al zo'n veertig jaar rond in Hollywood en hij is in die tijd uitgegroeid tot één van de belangrijkste en meest geprezen acteurs van Amerika. Die status bevestigde hij in 2001 nog maar eens met de bloedstollende misdaadfilm Training Day. Deze film is zondag te zien op SBS9 en je kunt Training Day streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Jake Hoyt is een jonge politieagent die een overstap wil maken naar de narcoticabrigade. Op zijn eerste werkdag bij de undercoverpolitie van Los Angeles wordt de rookie ingewijd door veteraan Alonzo Harris. Deze ervaren narcotica-detective zit al dertien jaar in het vak, wat zo langezamerhand zijn tol heeft geëist. Harris' idealen zijn in de loop der jaren allemaal verdwenen en hij heeft een heel andere kijk op het handhaven van de wet dan Hoyt. De hooggestemde idealen van leerling Hoyt wankelen snel na een helse dag vol geweld, corruptie en cynische praktijklessen van zijn leermeerster.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Sinds Sidney Poitier is er geen Afro-Amerikaanse acteur geweest die zó zijn stempel heeft gedrukt op Hollywood als Denzel Washington. Hij is uitgegroeid tot een voorbeeld en idool voor elke zwarte acteur die na hem kwam, en samen met Poitier en Morgan Freeman vormt hij de heilige drie-eenheid van succesvolle zwarte acteurs in Hollywood. Het succes van Washington werd extra bevestigd met Training Day, waarvoor hij in 2002 een Oscar voor Beste Acteur won. In 1990 won Washington al eens het beeldje voor Beste Mannelijke Bijrol voor zijn rol in de film Glory. Anno 2022 zit er nog altijd geen sleet op de carrière van deze fantastische acteur; begin dit jaar kreeg hij zijn negende Oscarnominatie voor The Tragedy of Macbeth.

Cast
Naast Denzel Washington (Fences) en Ethan Hawke (The Northman) zijn ook Scott Glenn (Greenland) en Eva Mendes (The Place Beyond the Pines) te zien in Training Day. Deze film is geregisseerd door Antoine Fuqua (The Equalizer).

Training Day (2001) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is zondag 23 oktober om 22.50 uur te zien op SBS9. Genre: drama, misdaad, thriller. Speelduur: 122 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV