Onvergetelijke gevangenisfilm The Green Mile van Stephen King staat nu op Netflix

Onvergetelijke gevangenisfilm The Green Mile van Stephen King staat nu op Netflix
Met Tom Hanks en Michael Clarke Duncan

Kijktip :

Sinds 4 september staat de film The Green Mile op Netflix. Filmregisseur Frank Darabont maakte in de jaren negentig slechts twee films, die allebei waren gebaseerd op een boek van Stephen King en die zich beide afspelen in een gevangenis. Na het meesterwerk The Shawshank Redemption (1994) volgde in 1999 het al even briljante The Green Mile.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
The Green Mile gaat over de stokoude Paul Edgecomb, die terugkijkt op zijn leven als gevangenisbewaarder. Hij werkte jaren in de zogeheten Dodengang van de Cold Mountain-gevangenis, ook wel 'De Groene Mijl' genoemd. Deze bijnaam is afgeleid van de groene vloeren in de gevangenis. Vooral gevangene John Coffey, die in 1935 binnenkomt in de gevangenis, maakte grote indruk op Edgecomb. Hij beschikte over speciale krachten: zo genas hij Edgecomb van een blaasontsteking en brengt hij een dode muis weer tot leven... De grote vraag is natuurlijk: is Coffey schuldig?

Tom Hanks en Michael Clarke Duncan in de film 'The Green Mile'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Vaak wordt de term 'tranentrekker' gebruikt voor een overdreven sentimentele film die wel érg makkelijk op de emoties speelt, maar in het geval van The Green Mile is het een enorm compliment om de kracht van de film aan te geven. In drie uur tijd wordt een episch, meeslepend en ontroerend verhaal verteld over het leven in de gevangenis. We leren de bewaarders en de gevangenen van haver tot gort kennen, en elk van hen heeft zo zijn eigen verhaal. De verhalen van Paul Edgecomb (gespeeld door Tom Hanks) en John Coffey (een Oscargenomineerde Michael Clarke Duncan) vormen echter de rode draad. Een klassieker die het woord 'onrecht' een nieuwe betekenis gaf.

The Green Mile (1999) wordt beoordeeld met een 8,6 op IMDb en is sinds 4 september 2020 beschikbaar op Netflix. Genre: Drama, Fantasie. Tijdsduur: 189 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Onvergetelijke gevangenisfilm The Green Mile van Stephen King staat nu op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV