Enerverende actiefilm The Italian Job zie je dinsdag op RTL 7

Enerverende actiefilm The Italian Job zie je dinsdag op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In 1969 verscheen de Britse actiefilm The Italian Job, een typisch product van de Swinging Sixties met Michael Caine in de hoofdrol. Ruim dertig jaar later besloot regisseur F. Gary Gray zich te wagen aan een remake met een Amerikaanse cast, die boven verwachting goed uitpakte. Deze remake is dinsdag te zien op RTL 7 en je kunt The Italian Job streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Charlie Croker heeft een team van experts om zich heen. Samen voeren ze een spectaculaire goudroof in Venetië uit. Ze zijn in staat om zonder een schot te lossen een enorme goudvoorraad weg te slepen uit een zwaarbewaakt palazzo. Maar op hun reis naar de vrijheid en de rijkdom heeft één van de bendeleden zijn eigen plannetje. Hij steelt de buit nog eens van zijn mederovers en laat hen voor dood achter. Samen met Stella, de dochter van John Bridger én kluisexpert, gaan zij hun goud terugstelen in Los Angeles, maar dan moeten zij wel door de onmogelijk drukke spits.

Mini Coopers
Deze remake van The Italian Job is uitstekend geslaagd, vooral dankzij een enorme sterrencast en een goed doortimmerd verhaal. Er is echter één scène die deze film iconisch maakt: de beroemde achtervolging met Mini Coopers door een druk Los Angeles. Er is echter genoeg om van te genieten, bijvoorbeeld de lange rij topacteurs die meespeelt. De hoofdrol is voor Mark Wahlberg, maar verder zien we onder anderen Charlize Theron, Edward Norton, Donald Sutherland en Jason Statham voorbij komen. Voor een heerlijke actiefilm zit je dinsdagavond dus goed bij RTL 7.

The Italian Job (2003) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op dinsdag 8 september om 20.30 uur te zien op RTL 7.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Enerverende actiefilm The Italian Job zie je dinsdag op RTL 7 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV