Recensie: The Devil All the Time is een pure duisternis vol misdaad en drama

Recensie: The Devil All the Time is een pure duisternis vol misdaad en drama
Met Tom Holland en Robert Pattinson

Film :

Vanaf 16 september staat de film The Devil All the Time op Netflix. Als de streamingdienst zijn portemonnee opentrekt voor een legertje topacteurs, in combinatie met een sterk en inktzwart verhaal, kan het niet anders dan goed worden. Eén waarschuwing is wel op zijn plaats: deze film is niet voor tere zielen. Lees hier de filmrecensie: The Devil All the Time.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Arvin Russell
Het verhaal speelt zich af op het platteland van West Virginia en Zuid-Ohio, gedurende de periode tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en de jaren zestig. Willard Russell is een getroebleerde oorlogsveteraan die zijn vrouw Charlotte verliest aan kanker. De geliefden Carl en Sandy Henderson zijn seriemoordenaars die het op modellen gemunt hebben. De pastoor Roy is samen met zijn rechterhand Theodore op de vlucht voor de autoriteiten. Centraal in dit alles staat Arvin Russell, de zoon van Willard en Charlotte.

Robert Pattinson in de film 'The Devil all the Time'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
The Devil All the Time is gebaseerd op het veelgeprezen verhaal van Donald Ray Pollock, dat hij publiceerde in 2011. Met de oneliner "sommige mensen zijn geboren om begraven te worden" is de toon gezet voor een inktzwart en bloederig verhaal over Arvin Russell (vertolkt door Tom Holland). De gehele cast blinkt uit met waanzinnige acteerprestaties, waarbij Holland als boegbeeld fungeert. Het verhaal wordt steeds grimmiger en aangrijpender en daardoor vliegen de dikke twee uur snel voorbij. Godsdienstwaanzin, wraak, afgunst, haat, moord, verlies en schuldgevoel passeren de revue, en de film gaat langzaam onder je huid zitten. Elk spoor van vrolijkheid ontbreekt, dus je bent gewaarschuwd. Vier sterren.

Cast
Naast Tom Holland (Spider-Man: Far from Home) en Robert Pattinson (Tenet) zijn ook Bill Skarsgård (It), Haley Bennett (Swallow), Riley Keough (Mad Max: Fury Road), Sebastian Stan (I, Tonya), Mia Wasikowska (Crimson Peak), Eliza Scanlen (Babyteeth), Harry Melling (The Old Guard) en Jason Clarke (Mudbound) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Antonio Campos (Christine).

The Devil all the Time is vanaf 16 september op Netflix te zien. Genre: Misdaad, Drama. Tijdsduur: 138 minuten. IMDb-score 7,8.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV