Donderdag in Op1: Sybrand Buma gaat Nederlands erfgoed beschermen

Donderdag in Op1: Sybrand Buma gaat Nederlands erfgoed beschermen
De gasten van donderdag 17 september

Kijktip :

Sybrand Buma heeft de Tweede Kamer inmiddels alweer een tijdje achter zich gelaten, maar de CDA-politicus zit zeker niet stil. Hij vertelt vanavond in Op1 alles over zijn nieuwe baan als beschermheer van Nederlands erfgoed. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - donderdag 17 september

  • Na de Tweede Kamer is vandaag het kabinet aan de beurt tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. Premier Mark Rutte gaat in op de vragen en wensen die de partijen aan het kabinet hebben gesteld over de begroting van volgend jaar en ook het coronabeleid kwam aan bod. Hoe bracht Rutte het ervan af in de politieke arena? Joost Vullings, politiek commentator bij EenVandaag en Marieke Smits, politiek verslaggever bij WNL, schuiven aan om na te beschouwen.
  • Ingrid Thijssen is de nieuwe voorzitter van de machtigste werkgeversorganisatie van Nederland: VNO-NCW. Ze volgde Hans de Boer op, twee maanden later dan gepland vanwege de coronacrisis. Veel bedrijven zitten in zwaar weer en zijn afhankelijk van steun van de overheid. Hoeveel miljarden kan de nieuwe voorzitter er nog bij lobbyen voor het bedrijfsleven de komende jaren? Vanavond schuift Thijssen aan bij Op1 voor haar eerste grote televisie-interview als VNO-NCW-voorzitter.
  • Sybrand Buma is de voorzitter van de nieuwe ‘Commissie Collectie Nederland’. Deze commissie is ingesteld door de Raad van Cultuur en benoemd door de minister, omdat de bescherming van het Nederlands erfgoed een stuk beter kan. Onze kunst mag in het vervolg niet meer zomaar naar het buitenland verdwijnen. Aan Buma de taak om de collectie actueel te houden en te beschermen. Vanavond schuift hij aan om er alles over te vertellen.

Presentatie
Op1 wordt op donderdag 17 september gepresenteerd door Jort Kelder en Welmoed Sijtsma.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Donderdag in Op1: Sybrand Buma gaat Nederlands erfgoed beschermen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen