Vrijdag in Op1: Claudia de Breij over haar nieuwe voorstelling Hier Ben Ik

Vrijdag in Op1: Claudia de Breij over haar nieuwe voorstelling Hier Ben Ik
De gasten van vrijdag 18 september

Kijktip :

Hier Ben Ik, zo heet de nieuwe voorstelling van Claudia de Breij over de Nederlandse theaterlegende Heintje Davids. Ze vertelt er vanavond over bij Op1. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 18 september

  • Nederland laat zijn tanden zien richting Syrië. De minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok stelde vandaag het regime van de Syrische premier Assad aansprakelijk voor grove schendingen van de mensenrechten.
  • Geluiden van kauwen, smakken en kraken: het drijft sommige mensen tot waanzin. Zij hebben last van Misofonie. Psychiater Damiaan Denys besloot onderzoek te doen naar deze klacht, nadat veel van zijn patiënten hem om hulp vroegen. Hij stelde vast dat het gezien kan worden als een psychiatrische stoornis en gaf er een definitie en criteria aan. Vannacht leverde zijn onderzoek aan het Amsterdam UMC hem de Ig Nobelprijs op.
  • De moeder van drillrapper KarmaK, Ismay Sedney, doet vanavond haar schokkende relaas bij Op1. Het gesprek is vanwege veiligheidsredenen eerder opgenomen door presentatoren Sophie Hilbrand en Hugo Logtenberg. KarmaK en zijn moeder worden op dit moment ernstig bedreigd. Een andere zoon van Ismay werd vier jaar geleden al doodgeschoten. De moeder wil nu waarschuwen voor de gevaren van drillrap en de verheerlijking van geweld in drillrap-video’s.
  • Hier Ben Ik, zo heet de nieuwe voorstelling van Claudia de Breij over de Nederlandse theaterlegende Heintje Davids. Zij is bekend van liedjes als Omdat ik zoveel van je hou en Draaien draaien, maar ook van het ‘Heintje Davids-effect’: geen afscheid kunnen nemen van het podium. Claudia maakte de voorstelling op uitnodiging van theater Carré.
  • Het aantal coronabesmettingen blijft fors stijgen. Virologen en artsen riepen het kabinet al weken op om in te grijpen, vandaag worden er verscherpte maatregelen aangekondigd. Maar is het genoeg? Vanavond geeft Diederik Gommers, voorzitter van de Vereniging voor Intensive Care, commentaar.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 18 september gepresenteerd door Hugo Logtenberg en Sophie Hilbrand

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Claudia de Breij over haar nieuwe voorstelling Hier Ben Ik of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier