NOS en regionale omroepen gaan vaker samenwerken

NOS en regionale omroepen gaan vaker samenwerken
Nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend

Nieuws :

De NOS en de dertien regionale omroep in Nederland gaan hun samenwerking uitbreiden. In 2017 werden al bijna 2500 radio- en televisiebijdrages uitgewisseld. Ook werden de regionale nieuwsberichten op de website en app van de NOS veel gelezen. Afgelopen maand is een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend voor de periode 2018 tot en met 2020.

Met de samenwerking kunnen beide partijen meer informatie uitwisselen en wordt het bereik van de regionale omroepen vergroot. Gerard Schuiteman van Stichting Regionale Publieke Omroep (RPO), het samenwerkingsorgaan van de regionale omroepen, zegtd aarover: "Publieke samenwerking is belangrijk, niet in de laatste plaats voor de impact van de regio. Er is geen NOS Journaal meer op radio of tv of er zit regionaal nieuws in. Ook op het gebied van opleiding, detachering en techniek weten de NOS en de regio elkaar steeds vaker te vinden."

Marcel Gelauff

Ook hoofdredacteur Marcel Gelauff van NOS Nieuws prijst de samenwerking: "Die wordt steeds substantiëler, waardoor wij nog dieper in de haarvaten van de samenleving kunnen doordringen. De regionale omroepen op hun beurt kunnen sneller en makkelijker bij het binnen- en buitenlandse nieuws. Zo blijven wij werken aan ons doel: de nieuwsconsument zo volledig mogelijk informeren."

Naast de uitwisselingen en het online-nieuws deden de NOS en de regionale publieke nieuwszenders ook een aantal researchprojecten samen. Zo werd onderzoek gedaan naar de werkdruk onder leraren, de drijfveren van raadsleden of het oordeel van leden van sportverenigingen over hoe gezond hun sportvereniging nu echt is.

Op de redactie van de NOS in Hilversum is een aparte redactie van de regionale omroepen, Bureau Regio. Die redactie verzorgt ook de regionale nieuwsblokken die te zien zijn in de NOS Journaals van 12:00 en 15:00 uur.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op NOS en regionale omroepen gaan vaker samenwerken of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV