Vanavond op tv: Tv-première Rampage, Onze Boerderij, docu Nederland Fraudeland en meer

Vanavond op tv: Tv-première Rampage, Onze Boerderij, docu Nederland Fraudeland en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 11 oktober

Kijktip :

Vanavond kun je kijken naar zowel leuke tv-programma's als bijzondere films. Zo gaat de film Rampage over een albina zilverrug gorilla op tv in première, en kun je kijken naar de documentaire Nederland Fraudeland. Yvon Jaspers is deze week ook terug met Onze Boerderij waarin ze boer David en Geert opzoekt. Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 11 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Tv-première: Rampage

Veronica
20:00 uur

Primatoloog Davis Okye heeft een aparte vriend: een albino zilverrug gorilla genaamd George. Maar wanneer George samen met twee andere dieren besmet raken met een gevaarlijke ziekteverwekker, groeien de beesten enorm. Davis moet samen met een geneticus voorkomen dat ze Chicago vernietigen.

Docu: Nederland Fraudeland

NPO 2
20:20 uur

In deze unieke documentaire is voor het eerst te zien hoe FIOD-medewerkers te werk gaan tijdens een grootschalig fraudeonderzoek. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst stelt een onderzoek is als een horecaketen ervan verdacht wordt geld uit de kassa's te laten verdwijnen. De opsporingsdienst vermoedt in eerste instantie dat er gebruikgemaakt wordt van een geprepareerd kassasysteem, waarmee inkomsten kunnen worden verdoezeld. In overleg met de zaakofficier van het Openbaar Ministerie worden taps geplaatst en camerabeelden geanalyseerd. FIOD-medewerkers gaan incognito op bezoek bij de vestigingen om te zien of er verdachte zaken plaatsvinden. Na maanden van onderzoek valt de FIOD in een gecoördineerde actie een zestal vestigingen van de horecaketen binnen, waarbij pinautomaten, kassasystemen en brandkasten veilig worden gesteld. Na inbeslagneming van de administratie en verhoor van werknemers begint een langdurig forensisch-boekhoudkundig onderzoek, dat uiteindelijk leidt tot een strafzaak door het OM tegen het van fraude verdachte bedrijf.

Nieuw: Wie van de 3

SBS 6
20:30 uur

Het legendarische tv-programma Wie van de 3 keert zondagavond terug op SBS6. De familiequiz wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk is wekelijks om 20:30 uur te zien. Het vaste panel dat moet achterhalen wie van de drie kandidaten met een opvallend beroep of opmerkelijke hobby de échte persoon is die ze zoeken, bestaat uit Britt Dekker, Martien Meiland, Najib Amhali en Ryanne van Dorst. Zij krijgen alle vier één minuut om vragen te stellen aan de kandidaten. Daarna moeten ze kiezen wie bijvoorbeeld de echte Elvis-imitator, autoverkoper of zwemlerares voor zeemeerminnen is. In de nieuwe versie van Wie van de 3 zijn er twee extra rondes voor dubbele punten. Na het zien van de drie kandidaten moeten de panelleden, puur op basis van hun eerste gevoel, meteen al een eerste keuze maken. Na de vragenronde moeten ze bepalen of ze hun stem wijzigen of behouden.

Onze boerderij: droogte bij boer David

NPO 1
20:50 uur

In deze aflevering van Onze boerderij bespreekt Yvon Jaspers droogte met boer David op het Brabantse akkerland en gaat ze langs bij boer Geert, die bezig is met een nieuw concept om puur vlees te produceren voor het kerstdiner. Boer David is bekend van Boer zoekt Vrouw Internationaal. Hij is bezig zijn droom te realiseren; van de varkens in Roemenië naar akkerbouw in Brabant. Als net beginnend akkerbouwer vertelt hij Yvon wat een enorme impact de droogte in Nederland heeft op de teelt van de gewassen. Yvon ontmoet in deze aflevering ook boer Geert. Hij is parttime varkenshouder én bezig met het neerzetten van een nieuw concept: puur vlees produceren voor het kerstdiner. Hij houdt zijn dieren het liefst in de buitenlucht zodat ze alle vrijheid hebben om hun natuurlijke gedrag uit te oefenen. Geert is ervan overtuigd dat mensen bereid zijn wat meer te betalen voor hun vlees als het speciaal voor het kerstdiner is. Hij neemt Yvon mee naar Engeland waar zijn grote voorbeeld Paul Kelly, een vriend van zijn vader, al veel langer bezig is 'als producent voor ons kerstdiner', maar dan met kalkoenen.

Nieuw: The Singapore Grip

BBC First
21:00 uur

Vanaf vanavond is de nieuwe Britse historische dramaserie The Singapore Grip elke zondag om 21:00 uur te zien op BBC First, de seriezender met Nederlandse ondertiteling. De serie gaat over een Britse familie die in de Tweede Wereldoorlog, tijdens van de Japanse invasie, in Singapore woonde. Rubberbaron Walter Blackett en zijn gezin leiden in 1941 een geprivilegieerd leven in rijkdom in de Britse kolonie. De gruwelen van het door oorlog verscheurde Europa lijker er ver weg. Maar wanneer hun macht en zekerheden in gevaar komen door nieuwkomers en een dreigende Japanse invasie, bedenkt Walter een sluw plan.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV