Special De wereld van morgen over duurzame vernieuwing maandag te zien op NPO 1

Special De wereld van morgen over duurzame vernieuwing maandag te zien op NPO 1
Met Splinter Chabot, Hans Dorrestijn en Nick Schilder

Kijktip :

Tijdens de Klimaatweek zendt NPO 1 op maandag 19 oktober de special De wereld van morgen uit. Hierin neemt een opvallend trio - Splinter Chabot, Hans Dorrestijn en Nick Schilder - een duik in de toekomst. Wat staat ons te wachten en hoe kunnen innovaties ons leven voorgoed veranderen?

De wereld van morgen gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Nederlandse Innovatieprijs
Tijdens deze speciale uitzending wordt ook de winnaar van de Nederlandse Innovatieprijs onthuld. Hans en Nick duiken samen in de toekomst van groene steden, die bijvoorbeeld worden gebouwd met uitsluitend natuurlijke materialen. Nick krijgt in het LUMC in Leiden te zien hoe organen uit menselijke stamcellen gekweekt worden. Dit is een mogelijke oplossing voor het tekort aan donoren en het gebruik van proefdieren.

Helikopter
Ook is te zien hoe Splinter met een helikopter naar de eerste revolutionaire, offshore waterstoffabriek in de Noordzee vliegt. Hier wordt schone energie opgewekt. Verder ontdekt hij innovatieve oplossingen voor het droogteprobleem in Nederland en het tekort aan (zoet) water en ook proeft hij algen als alternatief voor de vervuilende palmolie die in veel van onze producten zit.

De special De wereld van morgen is op maandag 19 oktober om 21.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt daarna De wereld van morgen terugkijken bij Gids.tv.

Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Special De wereld van morgen over duurzame vernieuwing maandag te zien op NPO 1 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

Wij zijn genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons om deze prijs te winnen? Klik hier om te stemmen