Vanavond op tv: It, start Geubels & De Hollanders, Bingo! De 100.000 Euro Quiz en meer

Vanavond op tv: It, start Geubels & De Hollanders, Bingo! De 100.000 Euro Quiz en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 oktober

Kijktip :

Vanavond wordt er een aantal gezellige nieuwe programma’s uitgezonden op televisie, zoals Geubels & De Hollanders en Bingo! De 100.000 Euro Quiz. Maar je kunt ook griezelen met It, je vermaken met de nieuwe thrillerserie The Victim of de geschiedenis induiken met een Andere Tijden-special. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 17 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Horrorfilm: It

Veronica
Veronica
20:00 uur

In de horrorfilm It raakt aantal kinderen vermist in de zomer van 1989. Dan ontdekt een groep onpopulaire tieners dat een monster vermomd als clown het gemunt heeft op de kinderen uit het kleine plaatsje Derry. De boosaardige clown noemt zich Pennywise en kan zich veranderen in hetgeen wat je het meest vreest. Elke 27 jaar keert hij terug om het stadje te terroriseren, maar daar wil de club nu een einde aan maken.


Andere Tijden special: Klokken voor Amerika

NPO 2
NPO 2
20:35 uur

In deze speciale uitzending van Andere Tijden een terugblik op de geschiedenis van The Netherlands Carillon in Washington, destijds bedoeld als groots dankbaarheidsgeschenk aan de Amerikanen na de Tweede Wereldoorlog. Het werd omgeven door blunders en vakmanschap. Het instrument van 49 klokken zou Nederlands harmonische houding ten opzichte van andere landen moeten symboliseren, maar zijn geschiedenis zit ondanks de goede wil vol dissonanten: vals klinkende klokken, ontbrekende klokken, ruzies over betalingen en lobbyende ambassadeurs. Onderzoeker Diederik Oostdijk loodst ons langs bijbehorende documenten en betrokkenen. Sinds december 2019 is het carillon terug in Nederland om gerestaureerd en nu echt goed gestemd te worden. Een schitterend staaltje vakmanschap bij 's werelds grootste klokkengieterij. Dan blijkt het Amerikaanse deel van de restauratie - de klokkentoren - veel duurder uit te vallen en gaat de geplande terugtocht van de klokken per schip naar Amerika niet door. En terwijl de Amerikanen fondsen bij elkaar zoeken, staan de klokken voorlopig werkloos te wachten op het volgende hoofdstuk in de rumoerige geschiedenis van The Netherlands Carillon.


Nieuw: Geubels & De Hollanders

RTL 4
RTL 4
21:29 uur

De Vlaamse comedian Philippe Geubels neemt in zijn nieuwe programma Geubels & De Hollanders de Nederlanders en Nederlandse cultuur onder de loep. Samen met Erik van Looy, bekend als presentator van de Vlaamse Slimste Mens en als gast in verschillende Nederlandse tv-programma's, gaat Philippe Nederland door om alle eigenaardigheden en gewoontes te leren kennen. Philippe laat uitgebreid zijn licht schijnen over al hun ontdekkingen en ervaringen en vertelt hierover op zijn eigen unieke wijze. Voor een toelichting schakelt hij een panel van honderd Nederlanders in. Daarin zitten onder anderen Roue Verveer, Fred van Leer en Nathan Rutjes. In de eerste aflevering ontdekt Philippe de typisch Hollandse keuken. Proef je nou echt het verschil tussen een verse kroket en een kroket uit de muur? Na drie voedselvergiftigingen brengt hij verslag uit.


Nieuw: Bingo! De 100.000 euro quiz

SBS 6
SBS 6
21:30 uur

Onder leiding van Jan Versteegh strijden in Bingo! De 100.000 euro quiz zeven kandidaten om de hoofdprijs van maar liefst 100.000 euro - terwijl Martien Meiland winnaars van de VriendenLoterij Bingo thuis verrast met mooie geldprijzen. In de studio krijgen de kandidaten de ene na de andere kennis- en inschattingsvraag voor hun kiezen. In deze show hoef je niet constant de beste zijn, zolang je maar nóóit de slechtste bent! Wie gaat naar huis met een ton?


Nieuw: The Victim

NPO 2
NPO 2
22:25 uur

Vanaf vanavond is de vierdelige Schotse thrillerserie The Victim elke zaterdag rond 22:25 uur te zien op NPO 2. De serie speelt zich vijftien jaar na de moord op het negenjarige zoontje van Anna Dean af. De dader was slechts een paar jaar ouder. Als er online een bericht verschijnt waarin Craig Myers ervan beschuldigd wordt de moordenaar te zijn, wordt hij kort daarna mishandeld. Het is echter de vraag of hij wel echt de kindermoordenaar in kwestie is. In Edinburgh begint de rechtszaak rond Anna Dean en Craig Myers. Uitgezocht moet worden of Anna dat bericht geplaatst heeft en daarmee schuldig is aan de mishandeling, en of Craig echt de kindermoordenaar is.
Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: It, start Geubels & De Hollanders, Bingo! De 100.000 Euro Quiz en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier