Vanavond op tv: Hunted & Waar is de Mol? met Fred van Leer

Vanavond op tv: Hunted & Waar is de Mol? met Fred van Leer
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 26 oktober

Kijktip :

Vanaf maandagavond kun je in een nieuw seizoen van Hunted zien of het een groep Nederlanders lukt om als voortvluchtige uit de handen van de politie te blijven. Op Net5 is het derde deel uit de Harry Potter-reeks te zien en op SBS6 is Fred van Leer te gast bij Johnny de Mol in Waar is de Mol? Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 26 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Hunted

NPO 3
20:20 uur

Voor de vijfde keer gaat een groep Nederlanders de uitdaging aan om als voortvluchtige drie weken uit handen van een opsporingsdienst te blijven. Hunted is de komende maandagen om 20:25 uur te zien op NPO 3.

Onder de radar
De vrijwillige voortvluchtigen zetten alles op alles om 500 uur 'onder de radar' te blijven, terwijl het speciaal voor het programma opgerichte opsporingsteam er juist alles aan doet om deze mensen zo snel mogelijk te vinden.

Alle middelen
Deze 'hunters' hebben ervaring bij politie, defensie en in de private sector. Onder leiding van oud-recherchechef Sander Schaepman jaagt het hoofdkwartier op de deelnemers, met alle middelen die de politie vandaag de dag tot zijn beschikking heeft. Telefoongebruik, geld pinnen, met de auto over de snelweg rijden, alles wordt in de gaten gehouden als je voortvluchtig bent.


Docu: Harry Mulisch - schepper van zichzelf

NPO 2
20:25 uur

Tien jaar na de dood van schrijver Harry Mulisch gaat regisseur Coen Verbraak op zoek naar de persoon achter de schrijver, door in Mulisch' oude werkkamer met intimi te praten.

Onaangeroerd
Op 30 oktober 2010 stierf Harry Mulisch. Zijn werkkamer in Amsterdam is sinds die dag onaangeroerd gebleven. Daar schreef hij de klassiekers als 'Het Stenen Bruidsbed', 'De Aanslag' en 'De Ontdekking van de Hemel'.

Fidel Castro
Coen Verbraak gaat op zoek naar de persoon achter de schrijver. Hoe was hij als vader en echtgenoot? Waarom had hij zoveel sympathie voor Fidel Castro en is het waar dat hij meer van teckels hield dan van mensen?

Gesprekspartners
Verbraak spreekt onder anderen met Adriaan van Dis, Jeroen Krabbé, Remco Campert, Mulisch' dochter Anna en zijn partner Kitty Saal. Ook komt de schrijver zelf volop aan het woord via archiefbeelden, waarvan sommige nooit eerder zijn vertoond.


Film: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban

NET 5
20:30 uur

Harry's derde jaar op Zweinstein breekt aan. Een gevaarlijke tovenaar, Sirius Zwarts, is ontsnapt uit de gevangenis van Azkaban en iedereen is ervan overtuigd dat hij erop uit is om Harry te vermoorden. Terwijl Harry leert omgaan met de Dementors die naar Zweinstein zijn gestuurd om de school te beschermen, leert hij het verontrustende verhaal van Zwarts en zijn connecties met Harry's familie.


Nieuw: Als de Brandweer

RTL 5
20:31 uur

In het programma Als De Brandweer laten Nederlandse brandweerlieden zien wat er allemaal komt kijken bij het werk van de brandweer. De afleveringen zijn elke maandag om 20:30 uur op RTL 5 te zien.

Compleet beeld
Voor veel mensen is de brandweer er voor het blussen van branden en het redden van een kat uit de boom, maar deze realityserie laat een compleet beeld zien van de zichtbare en minder zichtbare kanten van het beroep.

Reddingsoperaties
Van hevige branden en emotionele reanimaties tot aan spectaculaire reddingsoperaties, als brandweerman moet je van alle markten thuis zijn.

Onder de tram
In de eerste aflevering moet een fietser worden bevrijd, die met zijn lichaam onder de tram terechtgekomen is. Ook staan verschillende auto's in brand in een parkeergarage van een luxe appartementencomplex en zit een automobilist op de A20 achter zijn stuur bekneld.


Nieuw: Verdoofd

NPO 3
21:25 uur

In de vierdelige documentaireserie Verdoofd worden vier verslaafde mensen gevolgd in hun strijd met hun grootste liefde: drugs en drank.

Vicieuze cirkel
Deze serie laat zien hoe het leven eruitziet als je verslaafd bent en vertelt het verhaal van de vicieuze cirkel die verslaving is.

Confronterend
Van de drang de realiteit te verdoven tot de innerlijke strijd, gevolgd door confronterende momenten van besef. Lukt het deze mensen om te breken uit hun impasse?

Indringende wijze
Een programma met vier persoonlijke reizen dat op rauwe en indringende wijze laat kennismaken met de complexe wereld van drank- en drugsverslaving.


Waar is De Mol?: Fred van Leer

SBS 6
21:30 uur

In deze aflevering van Waar is De Mol? in Nederland gaat Johnny de Mol met topstylist en tv-presentator Fred van Leer naar Zeeland.

Stacaravan
Fred van Leer bracht als kind al zijn vakanties door in Zeeland. Hij neemt Johnny mee naar de camping waar zijn ouders een stacaravan hadden en waar hij nog flikflooide met meisjes in de duinen.

Vlucht
Ook vertelt hij over zijn jeugd in Alblasserdam, zijn vlucht naar Rotterdam waar hij zich stortte op het excentrieke uitgaansleven en zijn drang om de top te bereiken.

Autorijles
Onderweg geeft Johnny Fred, die geen rijbewijs heeft, autorijles waarbij Fred de longen uit zijn lijf schreeuwt van angst. Ten slotte bezoeken ze de beroemde molens van Kinderdijk en proppen ze zich vol met patat.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Hunted & Waar is de Mol? met Fred van Leer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier