Recensie: Greenland is rampenfilm over allesvernietigende komeet

Recensie: Greenland is rampenfilm over allesvernietigende komeet
Met Gerard Butler en Morena Baccarin

Film :

Vanaf vrijdag 13 november staat de film Greenland op Amazon Prime. Een gloednieuwe release, die eigenlijk bestemd was voor de bioscoop, komt rechtstreeks op de streamingdienst. Helaas komt deze film dus niet op het witte doek uit, maar is de film thuis ook de moeite waard? Lees hier de filmrecensie van Greenland.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmsrecensies.

Amber Alert!
Wanneer de mensheid wereldwijd dreigt weggevaagd te worden door een naderende catastrofe, heeft John Garrity (Gerard Butler) vier dagen de tijd om zijn vrouw Allison en zoon Nathan veilig te stellen. Terwijl alom chaos heerst, moet John snellen tegen de klok om zijn gezin van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen.

Een actiescène uit de rampenfilm 'Greenland'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Men neme ruwe bolster, blanke pit Gerard Butler (Angel Has Fallen) en een verhaal over een komeet die over vier dagen in zal slaan. Meer heb je echt niet nodig voor een hersenloze, apocaliptische rampenfilm. Orgineel is het allemaal niet, want voorbeelden als het soortgelijke Deep Impact en het bombastische Armageddon zijn zeer bekende voorgangers. De special effects zijn wisselend van kwaliteit, maar echt storend is dat niet. De grote troef zit hem in het zoontje van John Garrity, Nathan (vertolkt door 8-jarige Roger Dale Floyd). Een sterke rol die de emotionele en spannende snaar zeker weet te raken. Prima in het genre. Memorabel wordt het nooit, meeslepend is het wel. Drie sterren.

Cast
Naast Gerard Butler (300) en Morena Baccarin (Deadpool) zijn ook Roger Dale Floyd (Doctor Sleep) en Scott Glenn (Backdraft) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Ric Roman Waugh (Shot Caller).

Greenland is vanaf 13 november op Amazon Prime te zien. Genre: Actie, Thriller, Rampenfilm. Tijdsduur: 119 minuten. IMDb-score: 6,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Greenland is rampenfilm over allesvernietigende komeet of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV