Recensie: Mank is visueel meesterwerk in zwart en wit

Recensie: Mank is visueel meesterwerk in zwart en wit
David Fincher doet het weer!

Film :

Vanaf donderdag 19 november draait de nieuwe film Mank in de Nederlandse bioscopen. Hoe zag het er achter de schermen uit bij Citizen Kane? En is dat verhaal interessant genoeg voor een volledige speelfilm? Lees hier de filmrecensie van Mank.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Citizen Kane
Herman J. Mankiewicz is een befaamd scenarioschrijver die al eens een glaasje lust. Momenteel is hij bezig met het schrijven van het scenario van 'Citizen Kane' waarmee hij een grote bekendheid zal vergaren. De ontwikkeling van deze film uit het jaar 1941 en geregisseerd door Orson Welles verloopt evenwel niet zonder slag of stoot. 'Mank' geeft een inkijkje in hoe het er achter de schermen en op de set aan toe gaat.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★
Normaliter zijn het vooral kleur en special effects die er voor zorgen dat een film die van het scherm af spettert. Het lukt David Fincher om in zwart-wit en met weinig poespas je het doek in te zuigen. De karakterontwikkeling, ingewikkelde dialogen en scenarioschetsen zijn van een niveau dat je maar zelden ziet. Gary Oldman schittert en ook Lily Collins heeft een prachtige rol. Citizen Kane kijken is niet nodig (alhoewel het helemaal geen straf is), maar Mank is verplichte kost voor iedere filmliefhebber: 5 sterren.

Cast
Naast Gary Oldman (The Courier) en Amanda Seyfried (The Art of Racing in the Rain) spelen ook Lily Collins (Emily in Paris), Tom Burke (Only God Forgives) en Charles Dance (The Imitation Game) in deze film. Deze productie is geregisseerd door David Fincher (Zodiac).

Mank is vanaf 19 november 2020 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Biografie, Drama. Tijdsduur: 131 minuten. IMDb-score: 8,2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV