Herdenking 100 jaar Hannie Schaft zondag te zien op NPO 2

Herdenking 100 jaar Hannie Schaft zondag te zien op NPO 2
Special over verzetsstrijdster

Kijktip :

Het is waarschijnlijk de meest tot de verbeelding sprekende verzetsstrijdster van de Tweede Wereldoorlog: Hannie Schaft. In de speciale uitzending 100 jaar Hannie Schaft wordt ze herdacht. De herdenking vindt 75 jaar na haar herbegrafenis plaats.

100 jaar Hannie Schaft gemist? Kijk de hele herdenking terug via Gids.tv.

Honderd jaar
In 2020 zou Hannie Schaft honderd jaar zijn geworden, ware het niet dat haar leven al op 17 april 1945 voortijdig ten einde kwam toen ze geëxecuteerd werd. In de Sint-Bavokerk in Haarlem vindt een speciale dienst plaats om Schaft te herdenken. Vanwege het coronavirus heeft de bijeenkomst een besloten karakter, maar minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren is wel aanwezig om de Hannie Schaft Lezing uit te spreken.

Portret
In de speciale uitzending 100 jaar Hannie Schaft zijn beelden te zien van de herdenking. Daarnaast wordt er een portret geschetst van 'het meisje met het rode haar', zoals ze bekend kwam te staan. Hannie pleegde veel van haar verzetswerk met de zusters Truus en Freddie Oversteegen. Via onder meer een gesprek met de dochter van Truus wordt een beeld geschetst van deze drie vrouwen.

De special 100 jaar Hannie Schaft is op zondag 29 november om 20.10 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de special 100 jaar Hannie Schaft terugkijken bij Gids.tv.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Herdenking 100 jaar Hannie Schaft zondag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier