Bizarre documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions maandag te zien op NPO 2

Bizarre documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions maandag te zien op NPO 2
De jacht op het geld van Moammar al-Qadhafi

Kijktip :

42 jaar lang leidde Moammar al-Qadhafi Libië met ijzeren vuist, maar daar kwam op 20 oktober 2011 een einde aan. De Arabische Lente greep ook om zich heen in zijn land en al-Qadhafi werd gedood. De documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions liet zien wat er daarna gebeurde.

The Hunt for Gaddafi's Billions gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Enorm vermogen
Wat bleek namelijk? Al-Qadhafi had een groot deel van zijn enorme vermogen weggesluisd. De makers van deze documentaire volgen het spoor van de miljoenen, dat niet geheel toevallig naar Zuid-Afrika leidt. Vanuit de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Nelson Mandela en Muammar al-Qadhafi ontstond er namelijk een vertrouwensband tussen Libië en het ANC.

Duistere wereld
Het is koren op de molen van mensen die vermoeden dat een deel van het geld van de voormalige dictator is ondergebracht in Zuid-Afrika. Onderzoeksjournalisten Thomas Blom en Misha Wessel gaan op pad en komen terecht in een duistere wereld waar opportunisme, hebzucht en corruptei hoogtij vieren. Wie krijgt het geld in handen en wordt het ooit teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren - het Libische volk?

De documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions is op maandag 30 november om 20.00 uur te zien op NPO 2. Je kunt daarna de docu The Hunt for Gaddafi's Billions terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Bizarre documentaire The Hunt for Gaddafi's Billions maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier