Recensie: De Familie Claus viert Kerst met Studio 100-typetjes

Recensie: De Familie Claus viert Kerst met Studio 100-typetjes
Met Bracha van Doesburgh en Jan Decleir

Film :

Vanaf vandaag - 7 december - staat de film De Familie Claus op Netflix. De lawine aan Kerstfilms is niet te stoppen op de streamingdienst met de vuurrode N, want de eerste Nederlands-Vlaamse Netflix-film is nu ook een feit. Groots en meeslepend genieten, of toch overslaan? Lees hier de filmrecensie van De Familie Klaus.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze serie- en filmrecensies.

Ik Haat Kerst
Het verhaal gaat over Jules Claus. Hij houdt helemaal niet van kerst, totdat hij erachter komt dat zijn eigen opa de enige echte Kerstman is. Als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt Jules de magische tradities van zijn familie en beseft hij dat hij de enige persoon is die Kerstmis kan redden. Maar voordat hij het kerstgevoel kan delen met anderen, moet hij eerst zelf weer leren om van het mooiste feest ter wereld te houden.

Actrice Bracha van Doesburgh in de Kerstfilm 'De Familie Claus'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Het is natuurlijk te prijzen dat Netflix geld stopt in Nederlandse en Belgische producties. Het wordt al snel duidelijk dat kinderen hier meer van gaan genieten, en volwassenen iets minder. De Familie Claus ademt Studio 100 uit en dat is te danken aan het feit dat Matthias Temmerman (bekend van K3 en de Kattenprins en Mega Mindy Versus Rox) op de regiestoel zat. Grote pluspunten zijn de prachtige muziek en de rollen van actrice Bracha van Doesburgh, die moeder Suzanne speelt, en de charismatische acteur Jan Decleir als Noël Claus. Een aardige familiefilm (vooral voor kinderen) die helaas nergens in uitblinkt. Twee sterren.

Cast
Naast Bracha van Doesburgh (All You Need Is Love) en Renée Soutendijk (Boy 7) zijn ook Jan Decleir (De Suprise) en Mo Bakker (Niet Schieten) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Matthias Temmermans (Mega Mindy en het zwarte kristal)

De Familie Claus is vanaf 7 december 2020 op Netflix te zien. Genre: Familiefilm. Tijdsduur: 96 minuten. IMDb-score n.n.b.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV