Top 10: De beste kerstfilms op Disney Plus

Top 10: De beste kerstfilms op Disney Plus
Welke film zet jij met kerst op?

Kijktip :

Deze kerstdagen zul je waarschijnlijk minder bezoek ontvangen en dus is er meer tijd om een lekkere kerstfilm aan te zetten! Om jou te helpen bij de keuzestress, heeft Gids.tv het allerbeste dat Disney+ te bieden heeft op een rij gezet. Veel kijkplezier!

Bekijk ook: Het complete overzicht van alle kerstfilms die je tijdens de Kerstdagen kunt kijken.

10. The Santa Clause (1994)

IMDB: 6,6


Op een nacht valt de kerstman van het dak en Scott voelt zich verplicht zijn rol over te nemen. Scott en zijn zoon Charlie haasten zich naar de Noordpool. Daar ontmoeten ze Bernard, de chef van de elfjes, die hen hun nieuwe verantwoordelijkheden uitlegt. Lees hier waar je The Santa Clause kunt kijken.

9. The Lego Star Wars Holiday Special (2020)

Gids.tv: ★★★½ | IMDB: 6,5


Rey en BB-8 gaan op zoek naar een diepere kennis van de Force, maar hun bezoek aan een mysterieuze Jedi-tempel stuurt hen door tijd en ruimte. Ze proberen op tijd terug te keren voor een Life Day feest met haar vrienden in Chewbacca's Wookiee-thuiswereld Kashyyyk. Lees hier waar je LEGO Star Wars The Holiday Special kunt kijken.

Lees hier de filmrecensie van LEGO Star Wars Holiday Special.

8. A Christmas Carol (2009)

IMDB: 6,8


benezer Scrooge begint de kerstdagen zoals gewoonlijk met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn Kerst- verleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge, met veel tegenzin, de waarheid onder ogen moet zien. Lees hier waar je A Christmas Carol kunt kijken.

7. Home Alone 2: Lost in New York (1992)

IMDB: 6,8


Kerstmis in het zonnige Florida, het zou gezellig, sfeervol en warm zijn geweest. Kleine jongen Kevin vergist zich echter van vliegtuig en belandt in New York. Lees hier waar je Home Alone 2: Lost in New York kunt kijken.

6. Mickey's Once Upon a Christmas (1999)

IMDB: 7,2


Mickey, Minnie en hun beroemde vriendjes Goofy, Donald, Katrien en Pluto halen samen herinneringen op over liefde, magie en verrassingen in drie prachtige verhalen over de wonderen van Kerstmis. Lees hier waar je Mickey's Once Upon a Christmas kunt kijken.

5. Frozen (2013)

IMDB: 7,4


Een vervloekt koninkrijk is omhuld door een strenge en eeuwige winter. Om een einde te maken aan de ijskoude betovering besluit Anna, een dromerige en onbevreesde optimist, samen te werken met Kristoff, een stoere bergbewoner. Lees hier waar je Frozen kunt kijken.

4. Home Alone (1990)

IMDB: 7,6


De achtjarige jongen Kevin McAllister (Macaulay Culkin) woont samen met al zijn broers en zussen in een enorm huis in een buitenwijk van Chicago. Zijn ouders besluiten de kerstdagen met het hele gezin in Frankrijk te gaan vieren, maar het is zo'n warboel in huize McAllister dat ze helemaal vergeten om Kevin mee te nemen. Lees hier waar je Home Alone kunt kijken.

3. The Muppet Christmas Carol (1992)

IMDB: 7,7


De Muppets vertellen hun versie van het klassieke verhaal van Dickens over Ebenezer Scrooge. De oude en bittere Scrooge krijgt op een avond bezoek van drie geesten die hem meenemen naar het heden, verleden en de toekomst. Onderweg komt hij erachter wat de echte betekenis van kerstmis is. Lees hier waar je The Muppet Christmas Carol kunt kijken.

2. Miracle on 34th Street (1947)

IMDB: 7,9


In New York wordt Kerstmis altijd uitbundig gevierd. Doris Walker, die het niet zo op de kerstdagen heeft begrepen, krijgt de opdracht dit evenement voor het grote warenhuis Macy's in goede banen te leiden. Lees hier waar je Miracle on 34th Street kunt kijken.

1. The Nightmare Before Christmas (1993)

IMDB: 8,0


Jack Skellington is pompoenkoning van Halloweentown en is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag ontdekt hij een geheime deur die naar de 'gewone' wereld leidt, waar kerst gevierd wordt. Lees hier waar je The Nightmare Before Christmas kunt kijken.

Lees ook: de beste kerstfilms op Netflix, Prime Video en Videoland. Het team van Gids.tv wenst alle kijkers, luisteraars en lezers hele fijne kerstdagen toe!


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Top 10: De beste kerstfilms op Disney Plus of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier