Subliem filmdrama Shine is Tweede Kerstdag te zien op Canvas

Subliem filmdrama Shine is Tweede Kerstdag te zien op Canvas
Met Oscarwinnaar Geoffrey Rush in de hoofdrol

Kijktip :

In 1996 zette de Australische acteur Geoffrey Rush zich in één klap op de internationale filmkaart door zijn fenomenale hoofdrol in het sublieme filmdrama Shine. Deze prachtige film is zaterdag (26 december) te zien op Canvas.

Het verhaal
De pianist David Helfgott groeit op als wonderkind in Australië. Zijn vader behandelt hem slecht, waardoor David uiteindelijk besluit met hem te breken en te gaan studeren in Engeland. Hij krijgt echter een mentale inzinking, en hij keert terug naar z'n geboorteland om zijn tijd in een instituut door te brengen. Jaren later begint David weer eens piano te spelen in een bar, wat leidt tot een terugkeer in de concerthallen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Geoffrey Rush geldt inmiddels als één van de meest gerenommeerde acteurs van zijn generatie dankzij indrukwekkende rollen in onder meer Shakespeare in Love, Elizabeth, Quills, The King's Speech en de Pirates of the Caribbean-films, maar hij brak op relatief late leeftijd internationaal door. Vóór Shine had hij slechts in een paar films een klein rolletje gespeeld en was hij vooral op het (Australische) toneel te vinden. Hij was al 45 toen deze film verscheen, maar daarna werd alles anders. Hij zet een indrukwekkende tour de force neer in Shine, die hem een welverdiende Oscar opleverde. Het acteerwerk is meteen het sterkste punt aan de hele film, want dat is tot in de kleinste bijrollen perfect verzorgd.

Cast
Naast Geoffrey Rush (The Best Offer) en Armin Mueller-Stahl (Eastern Promises) zijn ook John Gielgud (Murder on the Orient Express) en Lynn Redgrave (Gods and Monsters) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Scott Hicks.

Shine (1996) wordt beoordeeld met een 7,7 op IMDb en is op zaterdag 26 december om 22.35 uur te zien op Canvas. Genre: biografie, drama. Speelduur: 105 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Subliem filmdrama Shine is Tweede Kerstdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV