Vanavond op tv: The Handmaid's Tale & NOS Jaaroverzicht 2020

Vanavond op tv: The Handmaid's Tale & NOS Jaaroverzicht 2020
De tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 december

Kijktip :

Vanaf vanavond kun je bij FOX gaan genieten van het derde seizoen van de veelgeprezen serie The Handmaid's Tale. Op NPO1 wordt het NOS Jaaroverzicht van 2020 uitgezonden en op NPO3 staat de Nederlandse film Singel 39 op het programma. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor maandag 28 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: The Handmaid's Tale seizoen 3

FOX
20:00 uur

Vanaf vanavond is het derde seizoen van de Amerikaanse dramaserie The Handmaid's Tale op de Nederlandse televisie te zien. De serie die al te streamen was op Videoland wordt elke maandag vanaf 20:00 uur met dubbele afleveringen uitgezonden.

Dienstmaagd
De serie speelt zich af in een dystopische samenleving waarin vruchtbare vrouwen gedwongen worden om te werken als dienstmaagd en kinderen te krijgen voor de heersende elite. The Handmaid's Tale is gebaseerd op de gelijknamige roman van Margaret Atwood.

Missie
Aan het begin van het derde seizoen begint June aan een hachelijke missie die onverwachte consequenties heeft. Emily en Nichole maken een gevaarlijke reis. Serena Joys keuze om Nichole weg te sturen, blijft niet zonder gevolgen.


Terug: Rail Away

NPO 2
20:05 uur

Het treinprogramma Rail Away is terug met nieuwe afleveringen. De komende vijf dagen zijn beelden uit het Alpengebied te zien, rond 20:05 uur op NPO 2.

Zonnig
Met later deze week beelden uit Italië, Frankrijk en een winters Zwitserland. De eerste aflevering vormt een reis door het zuidwesten van Duitsland, een regio die dankzij het zonnige klimaat ook te boek staat als het 'Toscane van Duitsland'.

Landschap
Het Schwarzwald kent prachtige spoorroutes. Er is behalve voor de trein ook ruime aandacht voor het landschap en de geschiedenis en cultuur van de omgeving. De trein is als het ware de gids waarmee je een prachtige regio verkent.


Tv-première: Singel 39

NPO 3
20:35 uur

Op NPO3 kun je vanavond genieten van de tv-première van Singel 39, met daarin glansrollen voor Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra.

Verhaal
Mo (39), kort voor Monique, heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.


NOS Jaaroverzicht 2020

NPO 1
20:35 uur

Terugblik op het in veel opzichten turbulente jaar 2020. Met veel aandacht voor het coronavirus en de gevolgen ervan, maar er was meer nieuws. Het NOS Jaaroverzicht wordt gepresenteerd door Winfried Baijens.

Corona
Er waren twee golven van corona. Die zorgden voor lege straten en lege pleinen, voor niet naar buiten mogen. Mensen werden coronamoe, er waren tegenstellingen over de aanpak van de pandemie in maatschappij en politiek. Maar het was ook het jaar van saamhorigheid en nieuwe kansen.

Black Lives Matter
2020 is meer dan corona: het is ook het jaar van de verwoestende explosie in Beiroet, van de Amerikaanse verkiezingen en van de Black Lives Matter-protesten. Daarnaast is er aandacht voor kort ander nieuws dat de moeite waard is om aan het eind van het jaar nog even bij stil te staan.


Nieuw: 26.000 Gezichten

NPO 2
22:00 uur

Vijftien jaar na de uitzending van de korte portretten in '26.000 Gezichten' gaan de filmmakers terug naar vier kinderen die zij toen vastlegden om een nieuw portret te maken. De afleveringen zijn maandag tot en met woensdag en vrijdag 1 januari rond 22:00 uur te zien op NPO 2.

Verblijfsvergunning
Het doel van de portretten van vijftien jaar terug was om 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers een gezicht te geven, in de hoop dat zij een verblijfsvergunning zouden krijgen. Mede onder druk van de filmpjes kwam er een generaal pardon en mocht deze groep blijven.

Veerkracht
Hoe kijkt een aantal van die geportretteerden terug op de onzekere, stressvolle periode van toen? Welke impact had dit op hun leven? En hoe gaat het nu met hen? Wat hen verbindt is hun enorme veerkracht en de motivatie om iets van hun leven te maken.


Nieuwe serie: Quiz

NPO 2
22:25 uur

In de nieuwe, driedelige Britse dramaserie Quiz wint een deelnemer aan een tv-quiz een miljoen pond. Al snel wordt hij ervan verdacht te hebben valsgespeeld, met een rechtszaak tot gevolg. De afleveringen zijn drie dagen rond 22:25 uur te zien op NPO 2.

Risico
Televisieproducent Paul Smith neemt een groot risico met zijn nieuwe en peperdure spelprogramma Who Wants to Be a Millionaire. De quiz is echter een doorslaand succes en trekt miljoenen kijkers.

Verslingerd
Ook Diana Ingram en haar broer Adrian, fervente pubquizzers, raken al snel verslingerd aan het programma. Terwijl ze er alles aan doen om in de show te komen, neemt hun hobby steeds obsessievere vormen aan.


Nieuw: I.M.

NPO 1
22:50 uur

De vierdelige dramaserie I.M. vertelt het universele en ontroerende liefdesverhaal van Connie Palmen en Ischa Meijer, gebaseerd op het boek van Palmen. De afleveringen zijn deze week op maandag tot en met woensdag en vrijdag 1 januari en beginnen steeds rond 22:35/23:00 uur op NPO 1.

Interview
Het is liefde op het eerste gezicht voor de jonge schrijfster Connie Palmen en de beruchte, scherpe interviewer Ischa Meijer. Als hij haar interviewt, vallen ze als een blok voor elkaar.

Onconventioneel
Connie houdt Ischa nog even op afstand. Pas na zeven dagen van kuisheid is zij bereid zich over te geven. Wat volgt is een vurige en onconventionele liefdesrelatie vol pieken en dalen tot de dood hen scheidt.
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV