Filmrecensie: The Disaster Artist

Filmrecensie: The Disaster Artist
James Franco brengt een ode aan de slechtste film ooit gemaakt

Film :

Er zijn in de geschiedenis een heleboel slechte films gemaakt, maar er zijn ook films die zo waardeloos zijn dat ze het daglicht niet kunnen verdragen. The Disaster Artist is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over het maakproces van de hele slechte film The Room van Tommy Wiseau (gespeeld door James Franco). Deze film kostte bijna 6 miljoen dollar en bracht in de eerste week een kleine 1.800 dollar op. Gids.tv heeft de film gezien en hier lees je de recensie van The Disaster Artist.

Wanneer de onzekere Greg Sestero (Dave Franco) tijdens een acteerles de excentrieke Wiseau vol overgave ziet acteren, wil hij dit ook leren en ziet hij hem als inspiratie. De basis voor een vriendschap is geboren. Greg komt erachter dat Tommy niet alledaags is. Zo praat hij niet over zichzelf, blijkt hij zeer rijk te zijn en mag je geen vragen stellen over hoe oud Tommy is of waar hij vandaan komt. Ook heeft hij vermoedelijk een Oost-Europees accent. Ze hebben allebei de droom om acteur te worden en besluiten samen naar Los Angeles te gaan, waar Tommy ook een appartement heeft.

:article:img

Als ze meerdere malen afgewezen worden voor een rol in een film, stelt Greg voor om zelf een film te gaan maken. Tommy ziet dit zeker zitten en begint gelijk met het schrijven van het script. Hij besluit ook om zelf de film te gaan maken, maar later blijkt dat dit niet eenvoudig is met een persoon als Wiseau. Ze maken de film The Room die later bekendstaat als de slechtste film ooit gemaakt.

:article:img

The Disaster Artist is een grappige en leuke film geworden. James Franco won een Golden Globe voor beste acteur in een musical-komedie. Er zitten veel momenten in deze film waar je om moet lachen of die tenenkrommend zijn, maar Franco zet Tommy Wiseau nooit als leedvermaak of karikatuur neer. Dit is knap gedaan. Je zult dan ook met ongeloof zien hoe de waardeloze film The Room tot stand komt en later uitgroeit tot cult-klassieker, die overal ter wereld te zien is. De IMDb-score voor deze film is een 7,9.

The Disaster Artist is vanaf 21 december te zien in de bioscoop. Tijdsduur: 99 minuten. Genre: Comedy. Bekijk hieronder de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV