Vanavond op tv: Battles Voice of Holland & terugkeer 2 voor 12

Vanavond op tv: Battles Voice of Holland & terugkeer 2 voor 12
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 januari

Kijktip :

Vanavond gaat The Voice of Holland een nieuwe fase in: de deelnemers gaan met elkaar strijden in De Battles. De kennisquiz 2 voor 12 start met een nieuw seizoen en liefhebbers van spannende films kunnen genieten van Blood Diamond. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 29 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Terug: Gort over de Grens

NPO 2
19:55 uur

Ilja Gort is terug op tv met nieuwe afleveringen van Gort over de Grens. Hij blijft dit keer dicht bij huis, in Frankrijk, en heeft vanwege corona twee afleveringen kunnen opnemen. Die zijn deze en volgende week vrijdag om 19:55 uur op NPO 2.

Knock-out
In de eerste aflevering reist Ilja Gort door de Elzas, een zonovergoten provincie met het beste van de Franse en Duitse invloeden. Daar ontdekt hij het oudste wijnvat ter wereld en gaat hij bijna knock-out bij het proeven van de kampioen onder de stinkkazen

Zuurkool
Ook duikt Ilja in een zwembad van zuurkool en geniet hij van de geheime wijn van de Elzas.

Oesters
In de tweede aflevering krijgt Ilja eindelijk antwoord op de vraag of oesters potentieverhogend werken en gaat hij op zoek naar de bron van de eeuwige jeugd.


The voice of Holland: eerste Battles

RTL 4
20:00 uur

Vanavond gaat The voice of Holland verder met de volgende fase in de talentenjacht. In The Battles nemen de overgebleven deelnemers het tegen elkaar op voor een plek in de volgende ronde.

Pre-battles
Dit jaar haalt niet iedereen die door de Blind Auditions kwam de ring waar de Battles worden uitgevochten. Er komen ook pre-battles, omdat sommige kandidaten in een trio geplaatst worden.

Geen kans
Tijdens de voorbereidingen krijgen ze tips van hun coach (Ali B, Waylon, Anouk of Jan Smit), maar wie daar het minst mee doet verlaat het programma en krijgt geen kans in de Battles-ring.

Stelen
De coaches kiezen wie van hun kandidaten doorgaan na iedere Battle. Daarna kunnen de andere coaches de afvaller stelen en aan hun eigen team toevoegen. Nieuw dit jaar: als de coach te sterk twijfelt over wie het beste heeft gepresteerd, kan die de net nog weggestuurde artiest alsnog redden.


Nieuw: Reizen Waes Vlaanderen

NPO 3
20:25 uur

Het coronavirus hield Tom Waes afgelopen jaar thuis. Daarom besloot hij voor Reizen Waes in eigen land op avontuur te gaan op basis van tips van kijkers. Elke vrijdag om 20:25 uur op NPO 3.

Belevenissen
Tom reist door alle Vlaamse provincies én Brussel op zoek naar bijzondere verhalen, unieke belevenissen en mooie plekken.

Kust
In de eerste afleverng gaat hij in de provincie West-Vlaanderen van de Westhoek naar de Belgische kust. Hij bezoekt een man die een tank uit de Eerste Wereldoorlog nabouwde.

100-jarige
In Brugge ziet hij een 100-jarige bootjesman, in Alveringhem ontdekt hij de geschiedenis van zijn overgrootvader en ziet hij een jeugdheld.


De Alleskunner: ballonnen & domino

SBS 6
20:30 uur

Er zijn nog zestig van de honderd kandidaten over in De Alleskunner, maar aan het eind van de aflevering zijn er weer tien mensen die het spel moeten verlaten.

Simpel
De tien nieuwe opdrachten zijn eigenlijk weer simpel: zo moeten ze zo lang mogelijk een ballon hooghouden.

Likken
Daarna wordt de vaste hand van de kandidaten getest in het dominospel én likken de kandidaten zich rot aan een wijnbal.

Finale
Elk spel valt de slechtste kandidaat af en zo gaat het de komende weken verder tot er in de finale nog twee kandidaten over zijn.


Thrillerfilm: Blood Diamond

NET 5
20:30 uur

Leonardo DiCaprio met een Afrikaans accent? Het 'klinkt' misschien wat vreemd, maar in 2006 pakte dit experiment wonderbaarlijk goed uit in de film Blood Diamond. Het leverde DiCaprio zelfs zijn derde Oscarnominatie op. Vrijdagavond is de film te zien op Net5.

Verhaal
De Afrikaanse rebellen hebben visser Solomon Vandy weggehaald bij zijn vrouw en kinderen. Hij wordt gedwongen om in de diamantvelden van Sierra Leone te werken. Hij verbergt een bijzondere edelsteen. Danny Archer is een smokkelaar en ziet de diamant die Solomon heeft verborgen als uitweg uit Afrika. In ruil voor de edelsteen wordt Solomon herenigd met zijn familie. De Amerikaanse journalist Maddy Bowen probeert via Danny erachter te komen wat de reden is achter het conflict. Danny een Solomon beginnen aan een gevaarlijke tocht.


Nieuw: The Pembrokeshire Murders

Eén
20:33 uur

De gloednieuwe Britse miniserie The Pembrokeshire Murders is deze en volgende week vrijdag om 20:35 uur te zien op de Vlaamse zender Eén.

Afleveringen
Een paar weken na de uitzending op de Engelse televisie is de serie al op Eén te zien. De drie oorspronkelijke afleveringen zijn verknipt tot twee wat langere uitzendingen.

Seriemoordenaar
De misdaadserie gaat over het waargebeurde verhaal van de jacht op Wales' meest beruchte seriemoordenaar. Detective Steve Wilkins keert in 2006 terug naar Pembrokeshire en heropent een onopgeloste dubbele moordzaak en ontdekt een link met twee andere onopgeloste misdaden.

Bewijs
De hoofdverdachte, John William Cooper, zit sinds 1998 vast voor een aantal gewapende overvallen. Als Steve het bij het rechte eind heeft en Cooper niet zomaar een moordenaar is, maar een seriemoordenaar, moet het team hard bewijs vinden voor hij voorwaardelijk vrijkomt.


Terug: 2 voor 12

NPO 2
20:45 uur

Vanaf vanavond is de quiz 2 voor 12 weer terug op televisie. Elke vrijdag om 20:45 uur op NPO 2 met Astrid Joosten als presentatrice.

Twaalfletterwoord
De quiz bestaat uit twaalf vragen voor twee kandidaten. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen en de antwoorden geven een sleutel tot het vormen van een twaalfletterwoord, dat uiteindelijk de oplossing van de quiz is.

Opzoeken
Bij 2 voor 12 hoort onlosmakelijk de uitspraak "dat zoeken we op" en tegenwoordig mogen ook sommige vragen op de computer worden opgezocht. Fragmenten, foto's en animaties van studenten van de HKU geven de vragen net even dat speciale 2 voor 12-tintje.


Verslag: darttoernooi The Masters

RTL 7
22:25 uur

Verslag van de eerste speeldag van The Masters, het darttoernooi waarin de 24 beste spelers van de wereldranglijst het tegen elkaar opnemen in een knock-outtoernooi.

The Masters op tv
RTL 7 zendt vrijdag en zaterdag om 22:25 uur de samenvattingen uit en doet zondag vanaf 19:00 uur live verslag van de halve finales en de finale.

Eerste ronde
De beste acht darters staan al in de achtste finales. De overige zestien spelen in de eerste ronde tegen elkaar:

  • Ian White - Mensur Suljovic
  • Glen Durrant - Mervyn King
  • Dimitri Van den Bergh - Chris Dobey
  • Krzysztof Ratajski - Simon Whitlock
  • Michael Smith - Adrian Lewis
  • Daryl Gurney - Jeffrey de Zwaan
  • Jose de Sousa - Jonny Clayton
  • Joe Cullen - Stephen Bunting

Favorieten
Een van de favorieten voor de eindoverwinning is Michael van Gerwen. De Nederlander is recordhouder met maar liefst vijf Masters-titels op zijn naam. Vorig jaar was Peter Wright de sterkste. Sinds het afgelopen WK darts is Gerwyn Price de nummer één van de wereld.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Battles Voice of Holland & terugkeer 2 voor 12 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV