Fascinerende film The Founder over McDonald's vrijdag te zien op Canvas

Fascinerende film The Founder over McDonald's vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis en Google Play

Kijktip :

Het van krantenjongen-tot-miljonair-verhaal doet het nergens beter dan in de Verenigde Staten. In de prestatiemaatschappij van Amerika zijn talloze voorbeelden te bedenken - zoals het leven van Ray Kroc. We zien hoe hij een fortuin verdiende in de biografische film The Founder, vrijdag te zien op Canvas. Je kunt The Founder streamen via onder meer Pathé Thuis en Google Play.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
The Founder gaat over Ray Kroc. Hij is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn faillissement ontmoet hij de broers Mac en Dick McDonald, die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en supersnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonald's! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat hij hele andere plannen heeft met de onderneming...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Het blijft fascinerend om te zien hoe enorme, internationale bedrijfsketens uit de grond worden gestampt. Vaak begint het met een kleine druppel op een enorme bakplaat - om in McDonald's-termen te blijven. Uiteraard is The Founder her en der wat aangedikt en gedramatiseerd, maar het verhaal blijft hetzelfde. Eén man profiteert hierin vooral van het werk van twee voorgangers. Het zorgt ervoor dat Ray Kroc, geweldig neergezet door Michael Keaton, niet altijd even sympathiek overkomt. Uiteindelijk moet je echter ook bewondering hebben voor zijn zakelijk instinct.

Cast
Naast Michael Keaton (Spotlight) en Nick Offerman (Bad Times at the El Royale) zijn ook John Carroll Lynch (The Trial of the Chicago 7) en Linda Cardellini (Avengers: Endgame) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door John Lee Hancock (Saving Mr. Banks).

The Founder (2016) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is op vrijdag 9 april om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: drama. Speelduur: 115 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende film The Founder over McDonald's vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV