Woensdag in Op1: Peter de Jong over Nederland vaccineren binnen een maand

Woensdag in Op1: Peter de Jong over Nederland vaccineren binnen een maand
De gasten van woensdag 10 februari

Kijktip :

Volgens Peter de Jong kan Nederland binnen een maand gevaccineerd zijn, maar wordt zijn hulp als CEO van een medicijnenfabrikant geweerd door de overheid. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 10 februari

  • Mark Rutte gaat vanavond in gesprek met jongeren. Ze hebben het zwaar in deze coronatijd: eenzaamheid, somberheid, stress, en leerachterstanden. Welk perspectief kan hij hen bieden en wanneer gaan de scholen en universiteiten weer open?
  • Komt er, als het ijs het toelaat, nog een Elfstedentocht dit jaar? Wiebe Wieling – Voorzitter van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elf Steden geeft vanavond bij Op1 samen met Sybrand Buma – voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân en burgemeester van Leeuwarden – en met Arno Brok – commissaris van de Koning – definitief uitsluitsel.
  • Iedereen kan binnen een maand gevaccineerd zijn. Dat zegt Peter de Jong, CEO van medicijnen fabrikant Brocacef. Hij zelf wil hier graag bij helpen, maar wordt buitenspel gezet. Vanavond bij Op1 vertelt De Jong waarom hij vindt dat het kabinet een zooitje maakt van het vaccineren.
  • Viroloog Jaap Goudsmit denkt dat de samenleving weer open kan als alle zestigplussers gevaccineerd zijn. Dat is volgens hem haalbaar binnen twee maanden, maar helemaal van corona komen we helaas nooit meer af. Dat schrijft hij in zijn nieuwe boek Vrij van Corona. Vanavond bij Op1 vertelt hij waarom.
  • De laatste maanden was er weinig positief nieuws uit Urk. De avondklok werd overtreden, er waren rellen en er werd een teststraat in brand gezet. In de SBS6-serie over het dorp ziet Nederland wekelijks ook de saamhorigheid en de goede kanten van Urk tijdens de tweede coronagolf. We bespreken het vanavond bij Op1 met hoofdrolspelers uit de serie, Gerda en Mathilde Keuter en Klaas Romkes

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 10 feburari gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Peter de Jong over Nederland vaccineren binnen een maand of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV