De Van Rossems gaan ook dit jaar op stap

De Van Rossems gaan ook dit jaar op stap
Nieuw seizoen aangekondigd

Nieuws

Ook dit jaar gaat historicus Maarten van Rossem met zijn zus Sis en zijn broer Vincent op stap voor stedentrips in Nederland of net over de grens. In het nieuwe seizoen van Hier zijn de Van Rossems bezoeken ze bezoeken ze Groningen, Den Bosch, Gent, Amersfoort, Aken en Eindhoven.

Zoals gebruikelijk richt Maarten van Rossem zich op de algemene geschiedenis, vertelt Sis over de kunstgeschiedenis en vertelt Vincent zijn broer en zus over de architectuur in de steden die ze bezoeken. De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Ze doen dat zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor.

Maarten, Sis en Vincent van Rossem

Het programma krijgt een nieuwe uitzendavond. De eerste twee seizoenen waren met veel succes te zien op vrijdagavond. De eerste aflevering had zelfs meer dan 1 miljoen kijkers. De meeste uitzendingen werden door meer dan 750.000 mensen bekeken. Het derde seizoen trok op donderdag gemiddeld ruim 600.000 kijkers. Het vierde seizoen zal worden uitgezonden op dinsdagavond.

Hier zijn de Van Rossems is vanaf dinsdag 20 maart wekelijks om 20:45 uur te zien op NPO 2.

Tags: amersfoort, nederland, eindhoven, groningen, maarten van rossem, gent, geschiedenis, den bosch, stedentrip, architectuur, humor, aken, hier zijn de van rossems

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »