Jan Kooijman vanaf 6 april terug met nieuw seizoen van Levenslang met dwang?

Jan Kooijman vanaf 6 april terug met nieuw seizoen van Levenslang met dwang?
Presentator ontmoet mensen met dwangstoornissen

Nieuws :

Vanaf dinsdag 6 april is Jan Kooijman terug met het nieuwe seizoen van Levenslang met dwang?, de reportageserie waarin hij mensen met ernstige dwangstoornissen ontmoet. Zij moeten vechten voor een normaal bestaan - terwijl de dwangstoornis een relatie, werk of sociale contacten bijna onmogelijk maakt.

Levenslang met dwang? gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Diverse varianten
Dat er vele varianten van een dwangstoornis bestaan, wordt duidelijk uit deze achtdelige serie. Van teldwang tot poetsdwang en van een symmetriedwang en controledwang tot een angststoornis: de zes deelnemers (tussen de 17 en 39 jaar) zijn allemaal uniek. Achter de dwangstoornissen gaat vaak echter een persoonlijk verhaal schuil, dat de angst en daarmee de dwang verklaart.

Therapie
Allemaal willen ze van hun dwangstoornis af en dus ondergaan ze in Levenslang met dwang? een intensieve exposuretherapie van twee weken. Onder leiding van vier therapeuten, werkzaam bij gespecialiseerde centra, gaan de deelnemers naar steeds primitievere locaties in Nederland. Het telkens wennen aan een nieuwe plek is onderdeel van de therapie. De therapeuten gaan uiteindelijk zelfs mee naar huis om te kijken of de dwang daar onder controle blijft.

Het nieuwe seizoen van Levenslang met dwang? is vanaf dinsdag 6 april wekelijks om 20.25 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Levenslang met dwang? terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Jan Kooijman vanaf 6 april terug met nieuw seizoen van Levenslang met dwang? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier