Woensdag in Op1: Lucas van Merwijk over overlijden broer Jeroen van Merwijk

Woensdag in Op1: Lucas van Merwijk over overlijden broer Jeroen van Merwijk
De gasten van woensdag 3 maart

Kijktip :

Cabaretier en schrijver Jeroen van Merwijk is vanochtend overleden in zijn woonplaats Sainte-Juliette in Frankrijk. Hij stierf op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. Zijn broer, Lucas, schuift aan bij Op1. Wie zijn de andere gasten?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - woensdag 3 maart

  • Cabaretier en kunstenaar Jeroen van Merwijk is vanochtend in alle vroegte overleden aan de gevolgen van kanker. Hij schreef duizenden liedjes en maakte ontelbare schilderijen. Vanavond bij Op1 schuift zijn broer Lucas van Merwijk aan, die vorig jaar december de cd ‘Leve van Merwijk’ maakte met Harrie Jekkers.Diederik van Vleuten en Jack Spijkerman komen praten over het verlies van hun dierbare vriend en Cornald Maas vertelt over zijn bezoek aan Jeroen in zijn atelier in Frankrijk.
  • Verpleeghuizen zijn soms onnodig streng. Dat is de mening van Berber Bijma. Volgens haar hebben de strenge regels in verpleeghuizen een negatieve invloed op de kwetsbare ouderen in ons land. De moeder van Karin Fleur is daar een goed voorbeeld van. Die moest, ondanks dat ze al gevaccineerd is, in quarantaine omdat ze een ommetje met haar dochter maakte.Jos Bleijenberg is directeur van een verzorgingstehuis in Hattem en houdt bewust zijn deuren open. Opsluiten van ouderen is namelijk niet altijd nodig. Vanavond vertellen ze erover bij Op1.
  • Demissionair minister Hugo de Jonge vertelde ons gisteren dat we hopelijk een leuke en gezellige zomer tegemoet gaan en dat iedereen die dat wil in juli gevaccineerd kan zijn. Maar, zijn hier wel genoeg vaccins voor? Vanavond bij Op1 vertelt medisch directeur van Pfizer Marc Kaptein of er ook daadwerkelijk voldoende vaccins geleverd kunnen worden.Mark Kramer voorzitter Acute Zorg N-H & Flevoland is niet bepaald in jubelstemming: hij maakt zich veel zorgen over de komende weken.

Presentatie
Op1 wordt op woensdag 3 maart gepresenteerd door Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Lucas van Merwijk over overlijden broer Jeroen van Merwijk of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV