Zinderende erotische thriller Basic Instinct zie je vrijdag op Net5

Zinderende erotische thriller Basic Instinct zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Elke film uit de carrière van Paul Verhoeven lijkt achtervolgd te worden door controverse en dat was met de release van Basic Instinct in 1992 niet anders. De Nederlandse regisseur zocht de grenzen van de erotische thriller op en leverde daarmee een kaskraker van jewelste af. Deze zinderende film is vrijdag te zien op Net5 en je kunt Basic Instinct streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Nick Curran is een rechercheur bij de politie van San Francisco die de moord onderzoekt op Johnny Boz, een rockartiest die tijdens een gevaarlijk seksspelletje is doodgestoken met een ijspriem. De belangrijkste verdachte in de moordzaak is Catherine Tramell, een aantrekkelijke en intelligente, maar manipulatieve biseksuele schrijfster die een tijdje een relatie had met Boz. In een van haar boeken staat een moord beschreven, die opmerkelijke parallellen vertoont met de moord op Boz.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Na zijn doorbraak in Hollywood met de science fiction-krakers RoboCop (1987) en Total Recall (1990) besloot Paul Verhoeven het anders aan te pakken en een film te maken die zijn fascinatie voor Alfred Hitchcock verbeeldde. Basic Instinct is een geweldige klassieker, met een subliem moordmysterie: als kijker word je constant op het verkeerde been gezet en de sfeerverhogende muziek van Jerry Goldsmith is fantastisch. Kers op de taart is het schitterende acteerwerk, vooral van de beeldschone Sharon Stone.

Cast
Naast Michael Douglas (Ant-Man) en Sharon Stone (Casino) zijn ook George Dzundza (The Deer Hunter) en Jeanne Tripplehorn (The Firm) te zien in Basic Instinct. Deze film is geregisseerd door Paul Verhoeven (Elle).

Basic Instinct (1992) wordt beoordeeld met een 7,0 op IMDb en is op vrijdag 12 maart om 23.00 uur te zien op Net5. Genre: mysterie, thriller. Speelduur: 127 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Zinderende erotische thriller Basic Instinct zie je vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier