Vanavond op tv: Nederland kiest: het debat, Real Madrid - Atalanta (Champions League)

Vanavond op tv: Nederland kiest: het debat, Real Madrid - Atalanta (Champions League)
De tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 16 maart

Kijktip :

Een dag voor de verkiezingen krijgen de grootste lijsttrekkers nog één keer de kans de Nederlandse kiezer voor zich te winnen in Nederland kiest: het debat. Voor mensen die geen zin hebben in politiek gekonkel is er Real Madrd - Atalanta in de achtste finales van de Champions League. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor dinsdag 16 maart.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

De Stemming: debat kleine partijen

NPO 1
19:00 uur

In de verkiezingsspecial De Stemming zijn de lijsttrekkers van de kleinere partijen te gast, komen kiezers aan het woord en wordt geschakeld met stembureaus in het land. De lijsttrekkers die hun opwachting komen maken, zijn van de partijen die nu zijn vertegenwoordigd in de Kamer, maar die niet deelnemen aan het grote debatprogramma, aangevuld met lijsttrekkers van partijen die volgens de recente Peilingwijzer kans maken op een zetel.


Het geheim van de meester: Jan Steen

NPO 2
20:30 uur

In de laatste aflevering reconstrueert het team van Het geheim van de meester een werk van Jan Steen. Het team duikt in de wereld van de 17e-eeuwse kwakzalvers bij de reconstructie van 'De Piskijker' van Jan Steen. Door naar iemands urine te kijken zou de afgebeelde arts kunnen zeggen wat er mis is met dit jonge meisje. Thijs probeert zelf blauwe indigo-verf te maken en Lisa laat zien hoe je doorzichtig glas schildert.


Live: Real Madrid - Atalanta

SBS 6
20:30 uur

Voorbeschouwing en om 21:00 uur live verslag van Real Madrid - Atalanta Bergamo in de achtste finales van de Champions League. De heenwedstrijd in Bergamo eindigde in 0-1, waardoor Real Madrid met een voorsprong aan de terugwedstrijd begint. Atalanta zal een stunt moeten uithalen om Real uit te schakelen.


Tv-première: Child 44

SBS 9
20:30 uur

Op SBS9 is vanavond de tv-première van de film Child 44 te zien. Een in ongenade gevallen lid van de Russische militaire politie onderzoekt een reeks kindermoorden in de Sovjet-Unie tijdens het Stalin-tijdperk. De staat wil niets horen van het bestaan van een kindermoordenaar. De agent wordt gedegradeerd en verbannen, maar besluit om met alleen de hulp van zijn vrouw de zaak voort te zetten.


Nederland Kiest: Het Debat

NPO 1
20:35 uur

Vanuit het gebouw van de Tweede Kamer een debat tussen de lijsttrekkers van de acht grootste partijen, onder leiding van Rob Trip. Op de avond voor de verkiezingen krijgen de lijsttrekkers van de grootste partijen de kans de kiezer op de valreep te overtuigen. De partijen mogen zelf een stelling bedenken om aan hun opponent voor te leggen. Elke lijsttrekker gaat twee keer in debat: één keer over een eigen stelling en één keer over een stelling die is aangedragen door de tegenstander.


Docu: Mevrouw Faber

NPO 2
23:05 uur

De fascinerende documentaire Mevrouw Faber gaat over een getrouwde vrachtwagenchauffeur die vrouw wil worden. Begin jaren tachtig trouwt de stoere trucker Harm met het verlegen plattelandsmeisje Siepie. Dertig jaar later vertelt Harm haar dat hij vrouw wil worden. Dat is slikken voor Siepie. Niet alleen omdat ze haar man zal kwijtraken, maar ook omdat ze bang is voor geroddel in hun kleine Friese dorp. Toch geeft ze Harm de ruimte om openlijk als Harriette te gaan leven.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Nederland kiest: het debat, Real Madrid - Atalanta (Champions League) of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier