Tv-premières voor bioscoopfilms J. Kessels en Of Ik Gek Ben

Tv-premières voor bioscoopfilms J. Kessels en Of Ik Gek Ben
In februari te zien bij AVROTROS

Kijktip :

De bioscoopfilms J. Kessels met Fedja van Huêt en Frank Lammers en Of Ik Gek Ben met Mike Weerts, Monic Hendrickx en Fedja van Huêt beleven in februari hun televisie-première bij AVROTROS op NPO 3.

J. Kessels is het verhaal van de bizarre roadtrip van de literaire pulpschrijver Frans (Fedja van Huêt) met zijn favoriete personage J. Kessels (Frank Lammers). In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels’ oude Amerikaanse ‘Kamikaze’ roestbak van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar (Ruben van der Meer). En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze: makkelijk gevonden, maar hoe kom je er vanaf? J. Kessels won tijdens het Nederlands Film Festival 2016 een Gouden Kalf voor beste production design.

Of Ik Gek Ben is het regiedebuut van Frank Lammers. In de film is de succesvolle, jonge kunstenaar Benjamin (Mike Weerts) compleet de weg kwijt als hij in een tbs-kliniek belandt. Hij herinnert zich niets van een gewelddadig vergrijp waarvoor hij is veroordeeld. Het leven in de kliniek is absurd en meedogenloos, maar langzaam krijgt Benjamin weer grip op zichzelf en beseft hij wat voor oppervlakkige narcist hij was voordat hij in de kliniek belandde. Eenmaal vrij, doet het weerzien met zijn oude vrienden de grond onder hem opnieuw wegzinken en zet hij een groot vraagteken bij wat nu eigenlijk de waarheid is. Er zijn verder rollen weggelegd voor onder anderen Monic Hendrickx, Fedja van Huêt en Sanne Langelaar. Of Ik Gek Ben won tijdens het Noida Film Festival 2017 India de jury award voor beste film.

J. Kessels is te zien op vrijdag 2 februari en Of Ik Gek Ben is te zien op vrijdag 9 februari, beide om 22.05 uur op NPO 3.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV