Woensdag in Op1: Bettine Vriesekoop & Debora van Noordwijk over docuserie De Droevige Kampioen

Woensdag in Op1: Bettine Vriesekoop & Debora van Noordwijk over docuserie De Droevige Kampioen
Dit zijn de gasten van woensdag 7 april

Kijktip :

Woensdag is het de beurt aan Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel. Dit duo presenteert elke woensdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 7 april 2021

  • In de docudramaserie De Droevige Kampioen wordt de 72-jarige voormalig tafeltenniskampioen Robert Hosé gevolgd. Hij groeide op in één van de armste wijken van Curaçao, maar weet uit te groeien tot internationaal tafeltenniskampioen en succesvol ondernemer. Hij had een grote heldenstatus op het eiland, maar leeft inmiddels veertig jaar op straat, verslaafd aan drugs. Vanavond bij Op1 vertellen voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop en researcher van de documentaire Debora van Noordwijk over het verhaal van Robert Hosé.

De Droevige Kampioen gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

  • Komende vrijdag is het precies tien jaar geleden dat Nederland werd opgeschrikt door een schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn. Op 9 april 2011 schoot Tristan van der Vlis binnen drie minuten zes mensen dood en pleegde zelfmoord. AD-verslaggever Carla van der Wal was destijds als een van de eersten ter plaatse en maakte een reconstructie van Tristan’s leven en zijn donkerste dagen. Hiervoor sprak ze onder andere met familierechercheur Willem Kolkman, die destijds de ouders van Tristan bijstond. Vanavond vertellen ze samen bij Op1 hoe het destijds zo mis kon gaan.

  • Trombose en een verlaagd aantal bloedplaatjes zijn een ‘zeer zeldzame bijwerking’ van het AstraZeneca-vaccin. Dat nieuws bracht het Europees Geneesmiddelenbureau EMA vanmiddag naar buiten. Toch wegen de voordelen van het vaccin op tegen de nadelen, vindt de EMA. Ondertussen merken de ziekenhuizen nog weinig effect van de vaccinaties. Vanavond bij Op1 bespreken Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, Ton de Boer van het College ter Beoordeling Geneesmiddelen en huisarts Astrid Hertogh de huidige coronasituatie en de vaccinatiestrategie in Nederland.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Woensdag in Op1: Bettine Vriesekoop & Debora van Noordwijk over docuserie De Droevige Kampioen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier