Jeroen Pauw presenteert tweeluik Scheefgroei in de polder op 11 en 18 april

Jeroen Pauw presenteert tweeluik Scheefgroei in de polder op 11 en 18 april
Waarom zien we weinig terug van economische groei?

Kijktip :

Op zondag 11 en zondag 18 april presenteert Jeroen Pauw het tweeluik Scheefgroei in de polder, waarin hij onderzoekt waarom het gros van de gewone Nederlanders in hun dagelijks leven zo weinig merkt van de economische groei. Waarom accepteren we dat een koophuis, vast contract, goed pensioen en meegroeiend salaris voor miljoenen hardwerkende mensen niet vanzelfsprekend is?

Scheefgroei in de polder gemist? Kijk de afleveringen terug via Gids.tv.

Enkelingen profiteren
In dit tweeluik hoopt Pauw, met behulp van historicus Sander Heijne en bedrijfskundige Jeroen Smit, te ontdekken hoe we een samenleving kunnen bouwen waarin niet slechts enkelingen profiteren van de groeiende welvaart. In plaats daarvan moet iedereen goed mee kunnen doen: werk moet lonen en onze welvaart mag niet ten koste gaan van die van onze kinderen. Maar is dit überhaupt mogelijk?

Eerste aflevering
Pauw gaat in de eerste aflevering in gesprek met een aantal gewone, hardwerkende Nederlanders. Hun lonen zijn de afgelopen veertig jaar niet voldoende meegegroeid met de economie, huizen zijn voor hen onbetaalbaar geworden, sparen is niet aan de orde en op de koop toe moeten ze ook nog genoegen nemen met steeds flexibere contracten en een dalende sociale zekerheid.

Het tweeluik Scheefgroei in de polder is op zondag 11 en zondag 18 april om 21.25 uur te zien op NPO 1. Je kunt de afleveringen van Scheefgroei in de polder terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Jeroen Pauw presenteert tweeluik Scheefgroei in de polder op 11 en 18 april of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier