Vrolijke nostalgie in nieuwe trailer Peter Rabbit

Vrolijke nostalgie in nieuwe trailer Peter Rabbit
Boekenreeks over ondeugend konijn verfilmd

Film :

Een ondeugend konijntje dat groenten steelt uit de tuin van meneer McGregor. Dat is Peter Rabbit. Peter beleeft de wildste avonturen in de nieuwe film Peter Rabbit en de eerste trailer is nu te zien.

De film Peter Rabbit, in Nederland beter bekend als Pieter Konijn, is gebaseerd op de kinderboekenreeks die voor het eerst verscheen in 1902. Peter en zijn vrienden komen van de Britse natuurwetenschapster, schrijfster en illustratrice Beatrix Potter. De kinderboekenreeksen van Potter, waaronder deze Peter Rabbit, zijn over de hele wereld vertaald en worden nog steeds uitgebracht. Haar gewaardeerde werk ging ruim 150 miljoen keer over de toonbank.

In deze life-action en computeranimatie zien we avonturen waar kinderen en misschien ook wel ouders plezier aan beleven. De film wordt geregisseerd door Will Gluck. Olive Bridge Entertainment, het bedrijf van Gluck, werkte voor deze film samen met productiehuis Columbia Pictures, onderdeel van Sony Pictures. Ook de Australische animatiestudio Animal Logic werkte mee. Die kennen we weer van The LEGO Movie, Walking with Dinosaurs en Happy Feet.

:article:img

In 2012 verscheen er nog een computer geanimeerde tv-serie van de belevenissen van Peter Rabbit. De reeks van maar liefst vijftig afleveringen werd in Ierland gemaakt door Brown Bag Films. Deze serie was onder andere bij Nickelodeon, KRO en Ketnet te zien.

De stemmen voor de Engelse versie zijn ingesproken door grote sterren. Talkshowhost James Corden heeft zijn stem uitgeleend om Peter het konijn tot leven te brengen. Ook Margot Robbie (I,Tonya) en Daisy Ridley (Star Wars The Last Jedi) werkten mee aan deze film.

Peter Rabbit is vanaf 28 maart te zien in de bioscoop. Genre: Animatie.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV