Recensie: Promising Young Woman is #MeToo-verhaal om van te smullen

Recensie: Promising Young Woman is #MeToo-verhaal om van te smullen
Oscarkanshebber vol drama, misdaad en spanning met Carey Mulligan

Film :

Vanaf 26 april staat de film Promising Young Woman op Amazon Prime Video. Begin december 2020 had de première moeten plaatsvinden voor deze uitstekende en heerlijke misdaadfilm waarin mannen niet goed uit de verf komen. Lees hier de filmrecensie van Promising Young Woman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

#MeToo-verhaal met mes in je rug
Overdag is Cassandra een charismatische, veelbelovende jonge vrouw, maar ’s nachts struint ze elke nachtclub af. Hier doet ze zich dronken voor om zich te laten oppikken door zogenaamd bezorgde mannen. Tot op een dag een onverwachte ontmoeting haar de kans geeft om haar verleden recht te zetten.

Actrice Carey Mulligan in de film 'Promising Young Woman'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
In Nederland heeft deze lekkere misdaadkomedie (corona!) geen kans gekregen om te 'shinen' op het witte doek. De film was eind 2020 wel te zien in de Amerikaanse bioscopen en kreeg prima reviews. Op Rotten Tomatoes kreeg-ie zelfs een beoordeling van 91%! Gids.tv heeft de film ook gezien, en was onder de indruk - vooral door het verhaal en sterke cast, met als stralend middelpunt de voor een Oscar genominerde actrice Carey Mulligan. Door de heftigheid van het thema en de intensiteit waarmee het naar beeld is vertaald zal de film voor een deel van het publiek confronterend zijn, maar voor dit #MeToo-thema werkt dat juist goed. Een groot compliment is op zijn plaats, omdat Promising Young Woman laat zien wat er gebeurt bij een aanranding of verkrachting - wat een eye-opener kan zijn voor de kijker. Soms lijkt Promising Young Woman wat hak op de tak, maar het komt uiteindelijk allemaal samen met een zeer bevredigende finale. Vier sterren.

Cast
Naast Carey Mulligan (The Dig) en Adam Brody (Ready or Not) zijn ook Bo Burnham (The Big Sick) en Jennifer Coolidge (Like a Boss) in deze film te zien. Deze productie is het regisseer debuut van Emerald Fennell. (bekend van The Crown en Killing Eve).

Vanaf 26 april 2021 is de film Promising Young Woman te streamen op Amazon Prime Video. Genre: misdaad, drama, thriller. Tijdsduur: 113 minuten. IMDb-score: 7,5.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Promising Young Woman is #MeToo-verhaal om van te smullen of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV