Programma Koningsdag 2021: wat gaan Willem-Alexander, Máxima en prinsessen doen?

Programma Koningsdag 2021: wat gaan Willem-Alexander, Máxima en prinsessen doen?
Koning Willem-Alexander viert verjaardag in Eindhoven ondanks coronacrisis

Kijktip :

Normaal staat Koningsdag altijd in het teken van gezelligheid, veel mensen op straat, feest, vrijmarkt… Maar in verband met de coronacrisis ziet Koningsdag 2021 er heel anders uit dan normaal. Er is dit jaar wel een programma en de koninklijke familie gaat weer op pad. Hieronder vind je het programma zodat je weet wat je dit jaar op de verjaardag van koning Willem-Alexander kunt verwachten.

Ochtendprogramma Koningsdag
In de ochtend mag heel Nederland traditiegetrouw de vlag hijsen om de verjaardag van Willem-Alexander te vieren. Vanaf 09.30 uur worden door middel van klokkenspellen vaderlandse liedjes gespeeld. Om 10.00 wordt voor het hele land het Wilhelmus gespeeld, iedereen wordt aangemoedigd om vanuit huis vooral mee te zingen, vanuit de tuin, het raam of balkon…

Dit doet de koninklijke familie
Vanaf 11.00 uur kun je kijken naar de opening met een karavaan van oude en nieuwe auto’s, Willem-Alexander rijdt voorop in een bijzondere DAF. Hierbij treedt ook een artiest op, maar het is nog een verrassing wie dit is. Dan gaan Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane naar de high tech campus in Eindhoven, hun bezoek aan de studio is helemaal live te volgen. Ze spreken met wetenschappers, de prinsessen gaan racen en praten in de Orange Room met presentatrice Ingelou Stol en acteur Mike Weerts. Om 16.30 uur is er een nationaal proostmoment.

The Streamers
Vanaf 20.00 uur kun je online gratis kijken naar een optreden van The Streamers. Deze enorme band is een initiatief van Guus Meeuwis en vanaf Paleis Noordeinde in Den Haag spelen zij voor iedereen in Nederland die het via een livestream volgt. Onder anderen Armin van Buuren, Nick & Simon, Davina Michelle en Maan staan dan op het podium.

Koningsdag 2021 is via deze livestream op dinsdag 27 april vanaf 10.50 uur te volgen.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Programma Koningsdag 2021: wat gaan Willem-Alexander, Máxima en prinsessen doen? of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier