Oorlogsklassieker A Bridge Too Far zie je dinsdag 4 mei op RTL 7

Oorlogsklassieker A Bridge Too Far zie je dinsdag 4 mei op RTL 7
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Dinsdag is het 4 mei en dan staan we traditioneel stil bij alle mensen die om het leven kwamen in oorlogstijd. De gedachten gaan daarbij vooral terug naar de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Direct na afloop van de herdenking kun je op RTL 7 kijken naar de beroemde oorlogsfilm A Bridge Too Far. Ook kun je A Bridge Too Far streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Vooral voor ons Nederlanders is A Bridge Too Far een memorabele film, want hierin wordt het verhaal van de Slag om Arnhem verteld. Het is eind 1944 en de Duitsers hebben de Tweede Wereldoorlog zo goed als zeker verloren. De Britten besluiten om hen de genadeslag toe te dienen. Ze zijn van plan om duizenden para's te droppen in Nederland. Die moeten een paar sleutelposities innemen tot er versterking komt. De belangrijkste plek is de brug van Arnhem.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
A Bridge Too Far werd geregisseerd door de beroemde Britse regisseur Richard Attenborough, en bijna heel (mannelijk) Hollywood wilde met hem samenwerken voor deze film. Ook veel vooraanstaande Britse acteurs stonden te trappelen om hun naam aan het enorme project te verbinden, dat voor een deel werd opgenomen in Deventer - dat door moest gaan voor Arnhem. Tussen alle bekende gezichten door vertelt Attenborough ook een bijzonder indrukwekkend verhaal over onze eigen geschiedenis. We horen acteerlegendes Laurence Olivier en Liv Ullmann zelfs steenkolen-Nederlands praten!

Cast
Naast Sean Connery (The Untouchables) en Robert Redford (Captain America: The Winter Soldier) zijn ook Michael Caine (The Dark Knight), Gene Hackman (Unforgiven), James Caan (The Godfather) en Anthony Hopkins (The Father) te zien in A Bridge Too Far. Deze film is geregisseerd door Richard Attenborough (Chaplin).

A Bridge Too Far (1977) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is op dinsdag 4 mei om 20.03 uur te zien op RTL 7. Genre: actie, oorlog. Speelduur: 175 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV