Vrijdag in Op1: Cornald Maas over voorbereiding Eurovisie Songfestival

Vrijdag in Op1: Cornald Maas over voorbereiding Eurovisie Songfestival
De gasten van vrijdag 14 mei

Kijktip :

We zijn nog maar een paar nachten slapen verwijderd van het Songfestival wat in Rotterdam gaat plaatsvinden. Op1 zal volgende week uitgezonden worden vanuit Ahoy en Cornald Maas praat ons alvast bij. Wie zijn er nog meer te gast?

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 - vrijdag 14 mei

  • Om niks te missen van het Eurovisie Songfestival wordt Op1 volgende week live uitgezonden vanuit Ahoy Rotterdam. Commentator Cornald Maas, al sinds 1993 betrokken bij het liedjesfestijn, schuift dan iedere avond aan in de uitzending. Hij zit inmiddels al een week in zijn bubbel in Rotterdam en praat ons vanavond alvast bij over de voorbereidingen van het songfestival.
  • In de serie ‘Hier zijn de Van Rossems’ gaan Maarten van Rossem, broer Vincent en zus Sis op pad in meerdere steden in Nederland. Inmiddels zijn de drie al toe aan hun zevende seizoen, waarin ze onder meer Maartens woonplaats Utrecht bezoeken. En dat is bijzonder, want ze hadden gezworen dat nooit te doen; elkaars woonplaats bezichtigen. Vanavond vertelt Maarten er alles over in Op1.
  • Moeten we kinderen wel of niet laten vaccineren? Valerie van de Flier is nierpatiënt en wacht op transplantatie. Uit zelfbescherming wil ze ook haar dochter van 7 laten vaccineren. Volgens haar is het pas echt veilig als de hele omgeving, dus ook het kind, een prik heeft gehad. Vanavond bij Op1 bespreekt ze met immunoloog Marjolein van Egmond of dit een goed idee is.
  • Koningin Maxima wordt maandag 50! Inmiddels is het traditie om de 50e verjaardag van een royal op tv te vieren met een uitgebreid interview. Maar hoe lieten de vorstinnen en prins-gemalen van weleer zich door het volk en de media fêteren? Eppo van Nispen tot Sevenaer dook in het archief van Beeld Geluid en laat vanavond in Op1 de mooiste fragmenten zien.
  • Een kabel dwars door de ongerepte natuur van Schiermonnikoog en de Waddenzee moet de stroom van een nieuw windpark aan land brengen. Maar voor de inwoners van het eiland is geen zee te hoog, ze blijven strijdbaar. Bij ons aan tafel zit Ineke van Gent, burgemeester van de kleinste gemeente van Nederland, zij strijdt samen met de inwoners tegen de komst van de kabel.

Presentatie
Op1 wordt op vrijdag 14 mei gepresenteerd door Paul de Leeuw en Astrid Joosten.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vrijdag in Op1: Cornald Maas over voorbereiding Eurovisie Songfestival of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV