Vanavond op tv: docuserie Molukkers in Nederland, nieuw seizoen Iedereen had het erover

Vanavond op tv: docuserie Molukkers in Nederland, nieuw seizoen Iedereen had het erover
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 19 mei

Kijktip :

Vanaf vanavond is Coen Verbraak op NPO 2 te zien met een nieuwe interviewserie, Molukkers in Nederland. Verder onder meer het nieuwe seizoen van Iedereen had het erover. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 19 mei.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Concert: Het grote Songfestivalfeest

NPO 3
20:25 uur

Registratie van het concert uit 2019 met optredens van de beste Eurovisiesongfestival-artiesten van de afgelopen 50 jaar, vanuit de Ziggo Dome Amsterdam. Nooit eerder stonden zo veel songfestivalhelden op één podium. Met optredens van onder anderen Sandra Kim, Dana International, Teach-In, Emilie de Forest, Ruth Jacott, Keiino, Lenny Kuhr, Nicole, Johnny Logan, Netta en Loreen.


Tv-première: Gifted

RTL 8
20:25 uur

Op RTL 8 is vanavond de tv-première van het mooie filmdrama Gifted te zien. In een kustplaats in Florida voedt de alleenstaande Frank Adler een wonderkind op: zijn energieke nichtje Mary. Franks voornemen om Mary een normaal schoolleven te bieden worden wreed verstoord als de wiskundige vaardigheden van de 7-jarige de aandacht trekken van Franks starre moeder Evelyn. Haar plannen dreigen Frank en Mary uit elkaar te drijven.


Nieuw: Molukkers in Nederland: 70 jaar op weg naar huis

NPO 2
20:35 uur

In deze nieuwe vierdelige documentaireserie interviewt journalist en historicus Coen Verbraak veertien Molukkers uit verschillende generaties. In het voorjaar van 1951 kwamen de Molukkers naar Nederland. De Molukse gemeenschap begon aan een ongewilde ballingschap in het verre, vreemde land, waarvoor veel Molukse militairen in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger hadden gevochten.


Terug: Iedereen had het erover

RTL 4
21:30 uur

Art Rooijakkers is terug met een nieuw seizoen van Iedereen had het erover, waarin hij in gesprek met de mensen achter een aantal van de meest spraakmakende nieuwsgebeurtenissen van de afgelopen tijd. In de eerste aflevering gaat hij op bezoek bij zangeres Sieneke. Elf jaar geleden was zij hoofdrolspeler in een live tv-drama: de verkiezing van de act die Nederland moest gaan vertegenwoordigen in Oslo. Jury-voorzitter Pierre Kartner kon geen beslissing te nemen.


Docu: Jodie Foster: Hollywood Survivor

NPO 2
23:10 uur

De documentaire Jodie Foster: Hollywood Survivor gaat over een uniek fenomeen in Hollywood. Foster schopte het van zesjarig televisiesterretje tot een van Hollywoods meest succesvolle filmactrices en vervolgens tot filmproducent en regisseur. In films als The Accused, The Silence of the Lambs en Panic Room maakte ze een onuitwisbare indruk dankzij haar krachtige en toch breekbare uitstraling.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: docuserie Molukkers in Nederland, nieuw seizoen Iedereen had het erover of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV