Legendarische avonturenfilm Raiders of the Lost Ark zie je maandag op Net5

Legendarische avonturenfilm Raiders of the Lost Ark zie je maandag op Net5
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Er zijn maar weinig regisseurs die op zo'n geweldige wijze een avonturenfilm kunnen draaien als Steven Spielberg. En hoewel Jaws, E.T. the Extra-Terrestrial en Jurassic Park allemaal geweldig zijn, blijft Raiders of the Lost Ark misschien wel de beste van allemaal. Deze klassieker is maandag te zien op Net5 en je kunt Raiders of the Lost Ark streamen via Netflix en Amazon Prime.

Het verhaal
Het is het jaar 1936. De avontuurlijke archeoloog Indiana Jones heeft diep in de jungle van Peru een gouden beeldje gevonden. Het wordt hem meteen van hem gestolen door zijn aartsrivaal René Belloq. Eenmal terug in de VS wordt Jones gecontacteerd door de CIA, die hem vraagt de Joodse Ark des Verbonds op te sporen, voordat de nazi's er de hand op kunnen leggen. Het is het begin van een avontuurlijke reis, waarbij Indiana in levensgevaarlijke situaties belandt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Met Raiders of the Lost Ark introduceerde Steven Spielberg één van de grootste filmhelden aller tijden op het witte doek: Indiana Jones. Sindsdien zijn er niet minder dan drie vervolgfilms gemaakt en de vierde is ook al in aantocht - hoewel vertolker Harrison Ford inmiddels richting de tachtig gaat. Raiders of the Lost Ark is een avontuur dat zijn weerga niet kent, een achtbaanrit van de eerste tot de laatste minuut. Naast een spannend verhaal en veel actie valt er bovendien genoeg te lachen. Kortom: topentertainment, ook nu nog.

Cast
Naast Harrison Ford (Blade Runner 2049) en Karen Allen (Scrooged) zijn ook Paul Freeman (Hot Fuzz) en Denholm Elliott (Trading Places) te zien in Raiders of the Lost Ark. Deze film is geregisseerd door Steven Spielberg (Ready Player One).

Raiders of the Lost Ark (1981) wordt beoordeeld met een 8,4 op IMDb en is op maandag 24 mei om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: actie, avontuur. Speelduur: 115 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Legendarische avonturenfilm Raiders of the Lost Ark zie je maandag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV

De nieuwe app van Gids.tv is beschikbaar! Download hem hier